Tags

, , , ,

De sterren (estrellas) restaurants van 2023 in Spanje zijn bekend geworden.

Altijd leuk voor een restaurant om te horen dat ze gewaardeerd worden.

Het restaurant wat maar 4 km bij ons Spaanse huis vandaan ligt en waar wij al diverse keren gegeten hebben, heeft een ster gekregen. Het is het restaurant van de koning zoals wij het altijd noemen, het restaurant heet La Finca en is onderdeel van het royal hideaway hotel La Bobadilla

Het adres is Carretera Salinas-Villanueva de Tapia (A-333), Loja, 18300, España

De jonge chef-kok Fernando Arjona, die begeleidt wordt door chef Pablo González (Cabaña Buenavista) hebben het voor elkaar gekregen.

Hoera!

Het restaurant is nu tijdens de winter dicht maar vanaf 17 maart 2023 weer open voor een diner van woensdag tot zaterdag. Op zondag alleen voor lunch. reserveren kun je via dit mail adres. Echt een aanrader hoor.

labobadilla.royalconcierge@royalhideaway.com

We hebben er vorig jaar nog gegeten, Elvira had als verrassing een tafeltje voor ons geboekt toen, het eten was echt top toen al, we wisten dat er een chef aan het roer stond die bij zijn vorige werkplek al een ster verdiend had. Nu is het dus weer gelukt bij restaurant La Finca.

Het is niet goedkoop. In de gids guia Michelin staan er 4 eurotekentjes bij €€€€ . Toentertijd koste het al €90 pp voor een menu en dit zijn nu de prijzen.

Het is zo gaaf dat er zo’n klasse restaurant dicht bij ons huis ligt. Maar wij zitten ook net zo lief in een eenvoudig barretje een menu del dia te eten hoor. Je kan gewoon in onze buurt kiezen waar je zin in hebt en waar de gelegenheid voor is.

Ook is er in Malaga een nieuwe ster uitgedeeld, dat is het tweede restaurant in de stad wat er nu ook 1 heeft.

Ik heb het hier over restaurant Kaleja het adres is Marquesa de Moya 9, Málaga

Er was al een restaurant wat een ster had en dat is Jose Carlos García, in de haven van Málaga. (Nog nooit gegeten wel vaak langs gelopen en naar binnen gegluurd)

Verder als we naar de restaurants in Spanje kijken die 3 sterren hebben zijn dat er nu 13 in heel Spanje.

Als ik dan kijk naar de provincie Andalusië, zie ik dat dat er maar 1is en deze ligt in El Puerto de Santa María.

Van alle 2 sterren zijn er 34 in heel Spanje en als ik dan weer kijk naar Andalusië vindt je er 1 in Córdoba, 1 in Marbella en 1 in Ronda.

Van de 1 sterren zijn het er 203 in heel Spanje waarvan in Andalusie.

Ligt er 1 in Cádiz, 1 in Corboba, 1 in Fuengirola, 2 in Jaén, 2 in Jerez de la Frontera, 3 in Marbella, 2 in Sevilla, 1 dus in Loja (dat is die bij ons in de buurt) en de 2 in Málaga waar ik het al over had.

Als we iets speciaals te vieren hebben kunnen we alle kanten op.

Ik heb laatst ook de gids Foodie Felipe besteld daarin staan diverse foodspots in Andalusië beschreven. Er blijft en valt altijd nog ook op culinair gebied genoeg te beleven. Zo blijf ik er elke keer weer zin in hebben om naar Spanje te gaan.