Tags

, , , ,

Wat heerlijk om nog even in de laatste maand van het jaar naar Spanje te gaan. Eigenlijk is het maar 2 maanden geleden dat we hier waren maar het voelt langer geleden.

In Nederland denkt iedereen dat in Spanje altijd de zon schijnt maar dat is echt niet waar, in de winter kan het ook best koud zijn en kan er ook veel regen vallen. De huizen in Spanje zijn gebouwd om de warmte buiten te houden in tegenstelling tot Nederland waar de huizen zijn gebouwd om de warmte juist binnen te houden. Ik maakte me wel een beetje zorgen van te voren of het in ons huis niet te koud zou zijn omdat immers onze palletkachel in de keuken sinds enige tijd stuk is.

Natuurlijk hebben we wel een pellet kachel en een openhaard in de huiskamer maar is dat voldoende om snel de warmte binnen te krijgen, er is 2 maanden niet gestookt dus het zal best fris zijn binnen en dan duurt het een tijdje voordat de warmte in de dikke stenen muren zit.

Maar zodra ik het vliegtuig uitstapte voelde ik dat het een stuk warmer was dan in Nederland. We gingen weg met temperaturen rond de nul en kwamen aan met buiten temperaturen van 18 graden.

Maarja dat is Malaga hé daar is het altijd een paar graden warmer dan bij ons, wij liggen op 650 meter hoogte en dat scheelt meestal een graad of 3 en in de nacht kan het wel 8 graden schelen.

Dit zonnige weertje hier beviel ons wel, dus besloten we om eerst bij Benalmadena te gaan lunchen aan zee.

Vorig jaar was ik al eens geweest bij Yucas Mare om te ontbijten, toen zag ik al dat het lunch restaurant wat een etage lager ligt er ook goed uit zag en ze hadden van die leuke koepeltjes, ik had nu mijn zin daarop gezet.

Daar lunchen leek me een leuke start van deze vakantie. Omdat we wat later waren hadden we geluk dat er ook nog een koepeltje vrij was.

Wat een ontzettend leuke plek zo aan de zee. Ik was in mijn nopjes, helemaal toen ik de steak tartare op de kaart zag staan, dat is 1 van mijn favoriete gerechten.

Maar wat de andere bestelde zag er ook uitstekend uit, de risotto en de zalm.

Het voelde gelijk al helemaal vakantie. Daarna liepen we nog even naar beneneden naar het strand, dat trekt altijd als een magneet. Even een romantisch kiekje.

Na deze lekkere lunch gingen we naar de supermarkt, bijna alle supermarketen zijn dicht op zondag behalve de Carrefour wisten we. Maar onderweg zagen we een Lidl en deze was ook open, dus daar hebben we alles in huis gehaald voor de komende dagen.

Toen we bij ons huis aankwamen bleek de temperatuur binnen erg mee te vallen, het was 13 graden en met zowel de kachel als de pellet kachel aan was het al snel 18 graden. Nou dat is ook de temperatuur die we in Nederland overdag hebben in huis. Als we nog even flink wat blokjes erop gooien zal het wel snel naar de 19 a 20 graden lopen en dat is voor deze kou kleun helemaal perfect. Een lekker alcoholisch drankje helpt natuurlijk ook daarbij. Heerlijk om hier weer te zijn.