Tags

, , , ,

Wat ik in mijn hoofd heb zitten schrijf ik graag op om het zo niet te vergeten. Dat is de reden waarom ik ook blog waarschijnlijk, mijn gedachten gaan soms van links naar rechts en door het op te schrijven order ik het en raakt mijn hoofd ook weer wat leger. Ik denk dat ik daarom ook zo dol ben op lijstjes maken. Op die manier weet ik wat ik nog wil doen, of wat ik vind dat er nog gedaan moet worden. Elke keer dat ik in Spanje ben maak ik een lijstje klaar, de mensen om mij heen weten het al en vragen er zelfs om. Ira waar is je lijstje, of Ira maak je even een lijstje.

Het is niet zo dat ik perse vind dat het af moet hoor maar zo hebben we tenminste een doel. Ik maak niet alleen lijstjes met dingen die we nog moeten doen om en rond het huis maar ik maak ook lijstjes met restaurantjes waar ik wil gaan eten die week en ik maak lijstjes met dingen die ik wil gaan bezoeken deze keer. Die geordende tik van mij zie je ook vaak bij mensen in de it haha, daar komt dat goed van pas.

Het is vandaag een prima dag om buiten te werken, lekker zonder jas, het is 16 graden, heerlijk!

De olijven die aan de bomen hangen zijn inmiddels zwart geworden, ze zijn dit jaar niet geplukt. Omdat onze olijfgaard op onregelmatig land ligt wat ook nog eens afloopt wil geen hond dit doen, ook al mogen ze de opbrengt houden, ik snap dat niet, maarja.

Het eerste ding wat ik wilde gaan doen vandaag was het gezaagde hout, wat afkomstig is van het snoeihout van onze olijfbomen, op te stappelen in het hout hok zodat het daar tenminste droog ligt.

Er wordt de komende dagen regen verwacht zagen we in de weerapp, daarom deden we ook nog wat hout in bakken en deze hebben we zowel binnen in de huiskamer als in het washok gezet zodat we de komende dagen dit lekker in de openhaard kunnen branden.

Het tweede ding wat ik wilde gaan afstrepen van mijn lijstje is om de oude water tuinslangen in kleine stukjes te knippen zodat het makkelijker is om deze weg te gooien. In Spanje is het natuurlijk super droog in de zomer en om toch de plantjes van water te voorzien zie je vaak van die waterslangen in de tuin. Een nadeel is dat in onze tuin veel slechte kwaliteit slangen lagen, deze zijn inmiddels een beetje vergaan of de konijnen of andere knaagdieren hebben er hapjes uit genomen, tijd om weg te gooien dus en later betere te kopen.

Tevens wilde ik al het oud ijzer verzamelen in het hok voor de studio, ik hoop dat ik iemand vind die geïnteresseerd is in oud ijzer zodat we dit hok ook leeg kunnen maken. (Ik heb daar natuurlijk weer allemaal andere plannen voor als het leeg is)

Terwijl we zo buiten bezig waren zagen we tot onze schrik dat ze bij onze buren flink wat van plan zijn. Volgens mij wordt er een schuur bijgebouwd. Nu hebben we nooit last van ze hoor alleen staat er soms wat troep buiten, als ze dit nu mooi gaan opbergen in de nieuwe schuur worden wij er ook nog wat beter van. We zullen het gaan ontdekken wat ze van plan zijn.

Tussen de middag hadden we onszelf getrakteerd op een menu del dia bij onze vertrouwde bar/restaurant Manolo. Voor €11 heb je een perfect menuutje inclusief wijn.

Die Spanjaarden zijn niet gek hoor, lekker lang lunchen terwijl het warm is in de zomer en in de winter lekker lang lunchen zodat je in het donker de deur niet uit hoeft. Echt zo fijn om dan s’avonds alleen een klein hapje te eten voor de openhaard en lekker te kijken naar een foute kerstfilm. Dit houden we erin denk ik de komende dagen om zo lekker cosy in de avond binnen te blijven bij het gezellige vuurtje.