Tags

, , , , , , ,

Elk jaar vanaf half oktober tot de 3 koningen op 6 januari trekken er duizenden bezoekers naar het plaatsje Rute om de chocolade kerststal te bezoeken genoemd Belén de Chocolate de Rute. Elk jaar wordt er weer iets nieuws gemaakt van chocolade.

Rute ligt slechts 2 dorpjes verder dan ons dorp en bevat vele musea terwijl er maar 10000 mensen wonen. Je vindt er een suiker museum, een ham museum, 3 anijslikeur musea, een koekjes museum, een turron museum en een chocolade museum.

Vandaag was het een beetje aan het regenen dus besloten we erop uit te trekken en hoe leuk is het dan om een chocolade kerststal te gaan bekijken.

Toen we echter het dorpje binnen reden zagen we een rij mensen staan bij een ander museum, komen we al zoveel jaren in deze buurt maar deze hadden we nog nooit gezien. Het bleek Museo del Azucar te zijn, het suikermuseum. Zullen we daar beginnen zeiden we tegen elkaar. We stonden even in de rij en moesten toen 1 euro betalen om binnen te komen. Tot onze verbazing zagen we de mooiste werken gemaakt van suiker.

Zelfs Michael Jackson was suiker zoet.

Daarna zagen we alle belangrijke bezienswaardigheden van Andalusië die ook van suiker waren gemaakt.

De kathedraal van Malaga

Mezquita in Cordoba

Giralda Toren in Sevilla

Alhambra in Granada

Maar ook het beroemde schilderij van Picasso was van suiker nagemaakt.

Pablo Picasso zelf was ook te zien net zoals de andere beroemde schilder van Spanje, Salvador Dali. Te gek!

Zo knap dat dit allemaal van suiker is gemaakt en zo leuk om te zien, echt een verassing dit bezoek.

Aan het einde was er een winkeltje en daar kon je allerlei zoetigheden kopen en je krijgt het geld wat je betaalt hebt voor je entree terug als korting. Natuurlijk kochten wij wat en er werd 3 euro van de prijs afgetrokken, wat goed zeg.

Omdat de musea na half 2 dicht gaan en later op de dag pas weer open gaan besloten we eerst een lunch plekje te gaan zoeken.

We hebben in Rute al vaker gegeten bij restaurant Juanes, zij hebben een zeer goede keuken en het leek ons leuk om daar nu te gaan lunchen mede omdat Elvira daar nog nooit geweest is.

Maar 6 december bleek een feestdag in Spanje te zijn en blijkbaar hadden we moeten reserveren. We konden wel in de tent buiten zitten zei de ober, maar daar was het vrij koud en moesten we onze jas aan houden tevens konden we alleen van de kaart bestellen omdat het dus een feestdag is, nou daar bedankten we voor want de gerechten waren best prijzig en om dan te eten voor die prijs met je jas aan in een sfeerloze tent hoeft van mij niet. Eten is ook een belevenis voor mij en de prijs moet bij de locatie passen maar schijnbaar maakt dat Spanjaarden minder uit want de tent was inmiddels ook al aardig gevuld met eters, wij dronken alleen een drankje en gingen op zoek naar iets anders.

We besloten terug te rijden naar Iznajar en daar bij Cuarto Vientos, een wegrestaurantje, buiten in de tent maar wel bij de haard lekker goedkope tapas te gaan eten, dat past meer bij deze setting en het was goedkoop en goed. We zaten echt te genieten van deze eenvoud.

Na de lunch besloten we direct naar huis terug te rijden om de voetbal wedstrijd Spanje – Marokko te gaan bekijken lekker binnen voor onze eigen haard en dan maar een andere dag terug te gaan naar Rute om de kerststal van chocolade te gaan bekijken.