Tags

, , , , , , , , ,

Volgens de weerberichten zou het een prachtige dag worden, bij ons 17 graden en in Malaga zelfs een graadje meer. We hadden wel zin in een dagje slenteren langs de boulevard en daarna de stad in met een zonnetje erbij.

In december staat de stad Málaga helemaal in het teken van de kerstversiering. We parkeren altijd de auto bij de haven bij Centre Pompidou. Daar, voor de deur, stonden een paar kraampjes en spotte we al een paar echte kerstbomen.

Maar dat zijn slechts een paar bomen want in Malaga schittert de stad meer met verlichting boven de straten dan met kerstbomen. Het wordt een verrassing voor ons hoe de verlichting er boven Calle Larios zal gaan uitzien dit jaar, ik ben benieuwd, het is altijd spectaculair, elk jaar een nieuw thema.

Natuurlijk liepen we eerst even bij de Ale-hop binnen om onze favoriete wintersokken en kruikjes te scoren, die zijn daar altijd zo leuk.

Daarna liepen we door naar het strand, het weer was zo goed dat we buiten aan het strand konden lunchen.

Je hoort dan gewoon de sardientjes te bestellen, vers gegrild vanaf een bootje dan smaken ze het beste.

Ik kan bijna niet beschrijven hoe heerlijk het voelt om in december zo ontspannen te zitten genieten aan het strand van een glaasje wijn met een visje erbij.

Zo daar te zitten aan het strand en een lekkere lichte lunch te eten is een perfect begin van onze lichtjestocht.

We startte de lichtjes route in de winkelstraat omdat het overdag was was het natuurlijk nog niet aan maar we zagen dat het weer indrukwekkend was, het zijn engeltjes dit jaar. Om half 7 gaat de verlichting aan en dan verzamelen zich honderden mensen in deze straat. Om 7 uur is er een geluidshow en verder elk uur geloof ik.

Tijdens het shoppen zagen we dat elke straat wel iets anders aan verlichting had hangen, er is echt aandacht aan besteed, ik heb me laten vertellen dat er zo’n 500 straten verlicht zijn in de hele stad en dat dat tegen de 1.5 miljoen kost, wat een geld. Wij hebben ons geld uitgegeven aan kinderkleding, voor ons kleine meisje hebben wij nu weer alles over.

Ik had ergens gelezen dat we beslist naar de kathedraal moeten gaan omdat daar iets groots gaat gebeuren, we wisten niet precies wat, toen we er aankwamen zagen we wel een kerststal en de terrasjes ervoor waren mooi verlicht, maar dat is toch niet wat ze bedoelen?

Toen ik opzij keek stonden daar honderden mensen op iets te wachten, dus wij snelde ons daar ook naar toe. De spanning was voelbaar en om 7 uur begon het. Er werd een 3-d videomapping geprojecteerd op de zijkant van de kathedraal. Het was echt een adembenemende show, het duurde 10 minuten en al die tijd sta je gewoon met je mond open te kijken.

Hier wordt je gewoon heel blij van, het was werkelijk zo mooi.

Na de show was het tijd om een hapje te gaan eten, zo lekker dat je ook s’avonds nog gewoon buiten kan eten, jeetje en dat in december.

Na het eten was het tijd om naar Calle Larios te gaan om de spectaculaire verlichting aan te zien. Over de hele lengte van de straat schijnen de lampjes uitbundig, begeleidt door een muziekshow, wat een sfeer, heerlijk om zo met elkaar keihard Feliz Navidad mee te brullen.

Ongelofelijk wat was het prachtig en wat een mensen kwamen er op af zeg. Malaga is omgetoverd tot een kerst sprookjes paradijs.

Echt overal in de stad waar je ook keek was het fantastisch versierd, het kost een beetje maar dan heb je ook wat. Ik zeg een dikke aanrader om in december naar Malaga te gaan!