Tags

, , , ,

Je kent het wel de onafgebouwde huizen die je regelmatig in het landschap ziet staan. Je vraagt je altijd af of dat ooit nog eens afgebouwd gaat worden. Zo niet waarom dan eigenlijk niet, was het geld op, hebben ze de juiste vergunningen niet gekregen en waarom doen ze niet meer hun best dan om het door te verkopen of waarom wordt het dan niet afgebroken als het helemaal niet gebouwd had mogen worden. Veel vragen bij dit soort panden. Misschien zitten ze nog in een proces om die vergunning toch te krijgen of zijn ze aan het sparen om het verder te bouwen. Voor mij is het een groot raadsel.

Al zolang wij ons Spaanse huis hebben zien we aan de A333 die loopt van ons huis naar de snelweg toe een onafgebouwd huis staan en daar staat geen te koop bord in de tuin maar er staat wel met slordige zwarte letters En Venta en een telefoonnummer opgeschilderd.

Ik was altijd al nieuwsgierig naar dit huis en nu eindelijk besloten we eens het landweggetje op te rijden en te kijken of we dit huis nader konden gaan bekijken.

Het ligt dan wel redelijk dicht aan de weg maar aan de andere kant zie je alleen maar natuur. Wat is het groot en wat een potentie zit hierin, tenminste als je er voldoende geld in steekt. Ik vind het geweldig om te fantaseren wat je hier allemaal van zou kunnen maken. Het staat dan wel al jaren leeg, maar ik zou het geen echte ruïne willen noemen, dat is een door ouderdom vervallen gebouw, ik vind dit meer een onafgebouwd huis wat al jaren leeg staat en aan een behoorlijke opknapbeurt toe is. Wat stucwerk, wat verf en oh, dat grote terras voor daar zou ik allemaal mooie tegels of flagstones neerleggen en daar boven allemaal lampjes hangen en ik zou allemaal mooi aangeklede tafeltjes op het terras zetten met een paar mooie potten met palmen ertussen. Er naast is nog voldoende ruimte voor een grote parkeer plaats.

De grote eetzaal binnen deze zou er zo fantastisch uit kunnen zien met een mooie haard erin en prachtig gedekte tafels.

Helaas zie ik ook wel dat iemand die dit wil aanpakken vele centjes hierin moet pompen zeker wel 150.000 denk ik maar dan wordt het wel een prachtig restaurant vermoed ik.

Weer thuis gekomen zijn we het naam bord gaan plaatsen op een nieuwe plek. Het stond eerst aan de weg maar we werden benaderd door de chef van de weg dat het te dicht langs de kant stond en we het weg moesten halen, ze vonden het te gevaarlijk. We hebben besloten om het bord nu maar op eigen terrein te zetten omdat er verder naast de weg geen vlak stuk was om het neer te zetten. We hebben er nu een prima plek voor gevonden, al zeg ik het zelf, het komt mooi uit zo en is een echte blikvanger als je ons pad op komt rijden.