Tags

, , , , , , , ,

Er staan een paar dingen op mijn klus lijstje voor deze vakantie. In september ziet het lijstje er altijd anders uit dan in juni. In juni is het voor mijn gevoel meer een moeten want dan moet het huis er goed uitzien voor het verhuurseizoen, deze klussen staan dan in het teken van onkruid verwijderen en schilderen, in het najaar gaat het meer om wensen om het huis te verbeteren.

Het nieuwe buitenplekje wat we La Calera hebben genoemd is aan de rechterkant helemaal geworden zoals ik het in mijn hoofd had maar nu is de linkerkant aan de beurt om te gaan verbeteren.

Het eerste wat er gedaan moet worden is de stenenmuur op 1 hoogte krijgen, nu loopt deze nog helemaal schuin naar beneden. We beginnen met de zijmuur en daarna komt de achtermuur aan de beurt.

Het zal een behoorlijke klus worden, eerst moeten we de stenen op ons land gaan zoeken en daarna moeten we ze nog op de plek van bestemming zien te krijgen.

Behalve dat dat zwaar is is het ook nog steeds warm in Spanje, overdag is het tussen de 27 en 30 graden. Dit gaat pittig worden.

Maar na 1 dag zwoegen is de zijmuur op 1 hoogte, een ander ziet het bijna niet maar wij weten hoeveel werk dit geweest is.

Omdat we geen fut meer hadden om zelf te koken zijn we lekker uiteten geweest bij la Cocina in Iznajar dit restaurant is van een Frans/Engels echtpaar. Zij hebben altijd 1x per week een keuze menu en je moet daarvoor reserveren, gelukkig was er nog en tafeltje van twee voor ons.

De prijzen zijn goed en het eten smaakte verrukkelijk.

Toen we thuis kwamen was het al middernacht, het tijdschip van de goedkope stroom dus deden we voor de eerste keer onze gloednieuwe afwasmachine aan om de ontbijt en lunch afwas te draaien.

Gelukkig was de oude vaatwasser nog binnen de garantietijd stuk gegaan en kregen we een nieuwe maar dat ging echter niet zomaar. Na veel bellen door onze vertegenwoordiger met de winkel werd er uiteindelijk beloofd dat er een monteur zou komen om te onderzoeken of de kapotte vaatwasser gemaakt kon worden of dat er een nieuwe moest komen. Maar de monteur kwam diverse keren niet opdagen op zijn afspraak. Daardoor ontstond er een onenigheid tussen onze vertegenwoordiger en de winkelbediende. De één vond dat het te laks ging de ander vond dat er geduld moest zijn. Uiteindelijk was de sfeer tussen beide naar een laag pitje gezakt. De monteur kwam eindelijk na weken en constateerde dat de vaatwasser niet gemaakt kon worden en dat we een nieuwe zouden krijgen maar de winkelbediende wilde hem niet laten brengen want vond dat hij niet netjes behandeld was en onze vertegenwoordiger wilde hem niet halen want die vond dat dat bij de verantwoordelijkheid van de winkel hoorde. (Dat vinden wij eigenlijk ook). Wij zelf zaten er tussen in want vanuit Nederland kan je niet echt iets doen maar gelukkig ging onze dochter naar Spanje eind augustus en zij heeft het geregeld. Samen met een vriendin heeft ze de oude vaatwasser in de auto getild en de nieuwe opgehaald. Girlpower, die macho mannen zijn echt niet altijd nodig haha.

Afin de vaatwasser draaide nu voor het eerst, ik keek het even aan en ging mijn bed in. De volgende dag echter was alle stroom uitgevallen. Hoe kan dat nu, wordt vervolgt, we gaan dit uitzoeken.

Zo blijft er altijd wat te doen op Hacienda la Suerte.