Tags

, , , ,

Het probleem met de elektra was een raadsel. We hebben een nieuwe vaatwasser, deze kon toch niet al stuk zijn? Maar we hebben ook 2 nieuwe groepen laten aanleggen, juist omdat we problemen hadden wanneer we bv het koffiezet apparaat samen met de waterkoker aanzette. Ik denk dat het probleem bij die nieuwe groepen ligt, dat moet toch haast wel? Na eerst van alles uitgezocht te hebben kwam de elektricien ook tot de conclusie dat bij de hoofdschakelaar de draadjes anders verbonden moesten worden. Het is nu opgelost gelukkig.

We hebben er 10 jaar lang rekening mee gehouden dat sommige apparaten niet samen konden maar toch is dat lastig want soms vergeet je het ook wel eens en dan moet je weer naar de stoppenkast om deze omhoog te zetten. Voor gasten is dat helemaal lastig, zij zijn hun eigen land gewent waar alles altijd perfect is geregeld.

Ik vind wel trouwens dat gasten tegenwoordig steeds verwender reageren, ze laten voor elk klein ding de klusjesman komen, bv als de stoppen omhoog moeten en als er een gasfles op is raken ze helemaal in paniek en willen ze het niet eens zelf proberen te vervangen. Dat is echt iets van de laatste jaren want 10 jaar terug loste gasten vaak zelf hun (kleine) problemen op.

De Poolse gasten die we deze zomer hadden maakte er helemaal een potje van die dachten echt dat de klusjesman all inclusief was en lieten hem voor elk wissewasje komen. Deze mensen staan er totaal niet bij stil dat wij die man ook moeten betalen voor elke keer dat hij langs komt.

Aan sommige dingen kun je ook gewoon niks doen als je een huis op het platteland hebt. Er lopen nu eenmaal weleens gekko’s in huis. Ook zit er wel eens een wesp op je ontbijttafel. Zwerfhondjes of katjes komen weleens ongevraagd je land op lopen.

Ook zijn er jagers in Spanje die op het land van de boer jagen of op het land van de gemeente. De Polen hingen gelijk aan de lijn omdat ze geluidoverlast hadden van de knal en de blaffende hondjes en wilden dat daar wat van gezegd werd. Voor buitenlanders is dat misschien wennen maar in Spanje hoort dat nu eenmaal bij hun cultuur. Het jachtseizoen startte dit jaar van 18 augustus tot 21 september, ze jagen dan op donderdag, zaterdag, zondag en feestdagen. Kwartels, Europese tortelduiven, kraaiachtige zijn dan de pineut. Voor konijnen gaat het door tot februari geloof ik. Het is voor mij ook onduidelijk hoe de regels precies zijn maar als je bv Coto privado de Caza ziet staan weet je dat het jagen mag op het land van de boer. Er zijn ook regels hoeveel dieren je mag schieten per dag, ik geloof dat het voor konijnen maar 3 per dag is.

Op ons land mogen ze niet komen natuurlijk deze is ook helemaal omhekt maar je kan echt niks zeggen als ze op gemeentegrond jagen of bij de boer met toestemming.

We zijn vandaag door gegaan met het verhogen van de achtermuur. Het moesten vrij grote stenen zijn omdat het dan solide wordt maar dat is zwaar werk. Na enige tijd kwam Lesley ineens op het gouden idee om de auto te gebruiken om de stenen van voor op ons land naar achter te rijden ipv met de kruiwagen. De “stenen expres” werd ingezet.

Bij de laatste steen ging het mis toen we deze uit de auto tilde en op zijn plek wilden leggen zat mijn pink ertussen. Het bloedde als een rund en mijn hele pink was dik en blauw incl nagel. Oef dat deed pijn.

Maar het muurtje is klaar. Nu nog cement ertussen smeren. Volgend jaar gaan we een keukenblokje laten metselen op dit plekje. Er moet een stenen trapje komen om van de jeu de boules baan naar deze plek te komen en we moeten nog een vrachtwagen Zahorra laten komen om het helemaal netjes rondom te hebben. Zo blijven er altijd wensen, je kan je gewoon nooit vervelen bij ons.