Tags

, , , , , ,

Het eerste jaar dat wij het huis hadden was mijn vriendin Doménique langs geweest om het te bewonderen maar ook om te helpen met verven. Zij had toentertijd nog de bruine muur geverfd in kamer 2, dat was allemaal in november 2012.

Nu bijna 10 jaar later kwam ze weer nu samen met haar man. Spannend wat zou ze er van vinden, natuurlijk heeft ze wel foto’s gezien en mijn blog gelezen maar in het echt is het altijd anders.

Het was nog even de vraag of ze wel konden komen want Paul haar man had een paar weken geleden een spier gescheurd en zijn voet moest in het gips. Maar gelukkig was het gips er inmiddels weer vanaf gehaald, hij moet nu alleen met krukken lopen.

Ze hadden eerst zelf 2 nachtjes in Malaga geboekt en wij hadden afgesproken ze op te halen. Meeting point was het AC Hotel. We reden gelijk door naar Torremolinos om gezellig aan het strand te lunchen.

Ik dacht het is september dan hoef je niet te reserveren maar ik had het mis, er was geen plek bij onze favoriete strandtent La Palapa.

De naast gelegen tent Kokun Oceon club bleek dicht vandaar het waarschijnlijk zo druk was maar de andere kant was wel open dus gingen we lunchen bij Mata Mua Playa, heerlijk aan het strand om direct het volledige vakantie gevoel te ervaren.

Na de lunch liepen we nog even het strand op, je wilt toch altijd even je voetjes in het zand hebben en de zee van dichtbij zien, het heeft iets magisch. Er stond wel enorm veel wind.

Daarna reden we naar de hacienda, ik vond het gewoon spannend om het allemaal te laten zien maar ik vind het ook leuk om de grand tour te geven altijd, ik voel me dan altijd zo trots.

Alle veranderingen die we in de loop der jaren gedaan hebben zorgde ervoor dat ik een prachtig sfeervol ingericht huis kon laten zien. Alles viel in de smaak, ze kozen om te gaan slapen in kamer 1 de Romantic room. We begonnen uiteraard met een flesje cava en een Spaans borrel plankje.

Doménique had een mooi cadeau meegenomen en dat was een schot in de roos, een tafelkleed precies in de kleuren van deze streek. Ik vind dat altijd zo leuk als iemand de moeite heeft genomen om een passend cadeau uit te zoeken, mijn vriendin kent me inmiddels goed, we zijn al bijna 40 jaar bevriend.

Na de cava liepen we naar onze mooie buitenplek, het verassingsstuk van de tour haha. Als je weet hoe het er 10 jaar geleden uit zag is dit echt een heel verschil.

Er is gewoon een geheel nieuw knus plekje gecreëerd midden in de natuur, elke kant die je opkijkt is prachtig.

We hadden het geluk dat op het moment dat wij er zaten er net een prachtige roofvogel boven ons hoofd zweefde, het was volgens ons een Wouw, echt geweldig.

Die avond aten we gezellig thuis, je hoeft niet altijd weg als je zo’n idyllisch plekje hebt en mijn man kan heerlijk koken.