Tags

, , , ,

Na een dagje hakken en boren in de stenen voor Lesley en een dagje met kruiwagens lopen voor mij hadden we geen zin om te koken, daar waren we te moe voor. Manolootje doen zei ik. Lesley knikte en na een frisse douche om de stof van ons af te spoelen stapten we de auto in. Ineens zei Lesley en nu hier links afslaan. Ik keek hem verbaasd aan, huh hoezo, nou verrassing van mijn zus zei hij. WAT?? Nee toch, gaan we eten bij het luxe restaurant van het 5 sterrencomplex la Bobadilla? Beter bekend bij ons als het restaurant van de koning. (Omdat hij er ook wel eens komt)

Ja echt, zei Lesley, Elvira heeft een paar dagen geleden al een tafel voor ons gereserveerd om ons eens extra te verwennen. Maarrrrr sputterde ik nog tegen, het hotel heeft sinds kort een 2 sterren kok in dienst, dat is toch veel te duur!

Ja ik weet het zei Lesley maar mijn zus wilde ons graag verrassen ze vind het altijd zo fijn om bij ons te zijn in Spanje. Dit is echt te gek zei ik, een menu kost wel €95 pp excl drankjes. Maar er ging ook een heel blij gevoel door mijn lijf want ik houd van lekker eten en ik houd er ook van als de hapjes als een plaatje op het bord gepresenteerd worden en eten bij restaurant la Finca van het hotel van de koning is echt een avondje uit. Het voelt zoals een avondje naar een theater gaan. Het is een belevenis.

Na deze rot dag was dat extra welkom, nu konden we lekker ontspannen. We reden de oprijlaan op van 3 km en moesten ons melden bij de slagboom, het is hier echt super chique en je wordt naar je tafel gebracht door een eigen ober, die dedicated voor jou is de hele avond.

Er zijn meerdere restaurants op dit complex maar de rest is bestemd voor alleen hotel gasten en bij La Finca kun je ook als niet gast reserveren, als er tenminste plek is, want het is populair en er is regelmatig geen plek, dus je moet altijd ruim van te voren reserveren.

We hebben vaker gegeten bij la Finca maar nu zat het restaurant op een andere plek van het terrein en sinds mei van dit jaar wordt de keuken geadviseerd door chef-kok Pablo González, bekroond met 2 Michelin-sterren ( Estrellas Michelin) en 3 Repsol-zonnen (Soles Repsol) en winnaar van de ‘Chef of the Future’ award van de International Academy of Gastronomy in 2018. Regelmatig staat hij zelf in de keuken maar niet altijd, wij hadden het geluk dat hij er die avond ook echt was, dus alles kwam de keuken uit onder zijn leiding.

Pablo González heeft een reeks gerechten en suggesties bedacht waarin hij het kwaliteitsproduct wil benadrukken gekenmerkt door de zorg voor de details van zijn creatieve uitwerkingen, alles van de hoogste kwaliteit zoals kaviaar uit Riofrío en de extra vierge olijfolie (EVOO).

We begonnen met het kiezen van de wijn, de sommelier wilde ons wel bij elk gerecht iets adviseren maar wij waren vast besloten, wij wilden de wijn met de naam van de dame die ons deze mooie avond had bezorgd.

Als eerste kregen we direct 3 gerechtjes geserveerd, appetizers noemen ze dat. Wat zag dat er al mooi uit.

Ik kan het helaas niet meer allemaal na vertellen wat het precies geweest is want het was zoals je op de foto’s zult zien teveel om op te noemen. Maar we begonnen met iets van oesters in het schuim, een soepje van amandelen met paddenstoelen en een visje met kaviaar.

Daarna nog een ander visje en dat was nog maar het begin, ik zat te stralen wat voelden we ons verwent en chique.

Toen kwam het echte voorgerecht ook al zo’n schilderijtje. Helaas weet ik niet meer wat er precies in zat, maar het smaakte perfect dat weet ik nog wel.

Toen werd er een grote kan naast de tafel gezet, daar zat olijfolie in. Er werd een kransje geweven van olijfblaadjes op tafel gelegd en daar werd een broodje in gedaan, super leuk bedacht en op het broodje konden we dan olijf olie, boter en/of paté op doen.

Daarna aten we verder van een gerechtje wat wel op een landkaartje leek, onze buikjes begonnen al wat gevuld te raken, wat zal er nog meer komen?

Alles was bijzonder en lekker.

Vis en vlees en vegetarisch, aan alles geen gebrek.

Hier zitten we volgens mij duif te eten, wat behoorlijk smakelijk was.

Het is goed om tussendoor je smaak te neutraliseren.

Vandaar we een lekker koud drankje kregen voordat ik aan de schapen en geiten kaas ging.

Voor Lesley iets anders natuurlijk, maar wel van de geit.

Dat had Lesley nog nooit eerder gegeten, van deze kok is werkelijk alles lekker.

Daarna het toetje en kijk eens naar het bord, prachtig hoor.

We sloten het menu af met een echte klapper namelijk brokken chocolade van de beste kwaliteit van de wereld waarvan we het schaafsel kregen die met een beitel van het blok af gehakt werd. Super leuk bedacht.

Als we tellen zijn het wel 13 gerechtjes geweest.

Ik zat nu wel echt vol, wat een avond was het!

Middennacht reden we pas weer terug naar huis, gelukkig wonen we dichtbij, maar 7 km bij dit geweldige plekje vandaan.

Super bedankt Elvira het was een geweldige ervaring, we voelen ons echt verwent.