Tags

, , ,

Toen we vorige week aankwamen viel het me al op dat er veel wespen zaten bij het muurtje aan het begin van het huis. Als je wespen wilt bestrijden kun je dat het beste doen als de zon onder is, dan zitten ze allemaal in hun nest en dan kun je het beste met spray aan de gang. Doe je dat overdag, geven de wespen een signaal af dat ze in gevaar zijn en komen er van alle hoeken en kanten wespen aan om je aan te vallen.

We waren immers net aangekomen en ik had geen zin dit al direct te gaan doen en ik moet toegeven ik vergat het ook elke keer s’avonds, dat komt natuurlijk omdat je met elkaar bent en we vaak uiteten gingen en als we dan weer thuis kwamen was het te donker.

Nu iedereen weg was dacht ik er weer aan. Lesley en ik liepen s’avonds met een spraybus gewapend naar de plek toe, maar tot onze verbazing zagen we een waterplasje liggen. Oh nee, het is geen wespennest, het is een waterlek!

Alweer dachten we, vlakbij hadden we al eens eerder een lek gehad, midden in het grind. Ons waterhuisje waar de hoofdleiding in zit ligt namelijk achter ons zwembad ergens op het land en dat gaat onder de grond via slangen richting ons huis. Hoe de leidingen precies lopen weten we niet. Waar gaan ze het huis in en waar gaan de vertakkingen allemaal naar toe. Geen idee er staat niks op tekening.

De waterplas lag precies bij het plateautje aan de zijkant van ons huis. Na wat graafwerk konden we nog steeds niet zien of de leiding daar het huis in ging of dat het via de zijkant van ons huis naar binnen gaat.

Waardeloos want nu moeten we eerst het muurtje afbreken om te zien hoe de leiding loopt en om zo het lek goed te kunnen opsporen. Morgen maar weer verder maar dan wel vroeg in de morgen want de wespen zijn dol op stromend grondwater.

We konden gelukkig een steenboor lenen en dat was echt nodig want om te zien hoe de leiding liep moesten we de dikke stenen wegboren. We kwamen er achter dat degene die deze leidingen in de grond gestopt had ooit er een flink zooitje van gemaakt had, ten eerste zijn het verkeerde leidingen, het zijn kunststof zwarte maar het moeten kunststof zwart met blauwe strepen zijn want die zijn veel sterker. Tot groot ongenoegen konden we niet goed zien hoe de leiding liep omdat er ook overal beton overheen was gestort en geen zand zoals dat hoort.

Helaas geen relaxte dagen voor de boeg, we begonnen met het water af te sluiten en boren maar en daarna de kruiwagens met puin weg te brengen ergens op ons land. Er is in totaal 20 uur geboord en er zijn 20 kruiwagen weg gebracht. Pff wat een klus is het geweest.

Het was heel frustrerend en dat met die hitte. Inmiddels was er namelijk een zuidenwind naar zuid Spanje gekomen die hete lucht uit de Sahara aanvoert en de temperatuur was naar 37 graden gestegen.

Uiteindelijk hebben we gevonden hoe de leiding liep en de precieze plek van het lek gevonden, er zaten diverse koppelingen in de leiding zagen we wat het ook zwak maakt. Maar een groot stuk slang is nu vervangen en we hebben er metalen koppelingen in gezet. Hopen maar dat de rest het wel houdt, want helaas zit er nog veel oude troep in de grond. Door het boren hadden we ook het riool per ongeluk geraakt maar dat is inmiddels ook weer gemaakt, het oude riool zagen we er nog onder lopen, is buitengebruik, moet je maar net weten. Tevens zat er koud een elektra draad in de grond zagen we maar daar stond gelukkig geen stroom meer op, maar alles moest wel gecontroleerd worden voordat je dat weet.

Gelukkig net voordat volgende week de gasten komen is dit probleem opgelost. Dit is nu het leven op de campo er gebeurd altijd wat.

Het is nu wel een bouwput, alles moet nu weer opgebouwd worden, wij hebben daar helaas geen tijd voor en ook onze aannemer niet. Voor nu hebben we het met een stukje kunstgras afgedekt en we hebben er wat mooie stenen langs gelegd, even een tijdelijke oplossing. Na de zomer moet er weer een nieuw muurtje komen, helaas kost dit geintje ons behalve stress in onze laatste dagen van de vakantie ook nog eens veel centjes. Grrrr.