Tags

, ,

Ik kan tegenwoordig niet meer zomaar langs een tuin lopen in Spanje zonder te kijken welke plantjes erin groeien en dan te denken zou dat bij ons ook kunnen. Het is een lichte obsessie geworden.

Dat komt natuurlijk omdat het bij ons huis allemaal klaar is en nu heb ik ruimte in mijn hoofd om verder te denken. In onze tuin kunnen we eigenlijk alleen maar planten hebben die goed tegen warmte kunnen en weinig water nodig hebben, dan valt er al veel af natuurlijk.

Maar als iets eenmaal geworteld is dan gaat het vaak ook redelijk goed want dan halen de wortels het water wel uit de grond. Tegenwoordig begin ik klein en stop de stekjes eerst in een pot om het later in de volle grond te zetten met eromheen potgrond en natuurlijke grond gemengd. Op deze manier heb ik dat met de plantjes op ons terras gedaan maar dat wil ik nu ook gaan uitproberen in de rest van de tuin. Ik wil graag wat meer variatie en niet maar alleen oleanders, hoewel ik er daar ook nog wel een stuk of 50 van wil hebben.

Dus waar kun je mij op het moment nu echt blij mee maken als je op bezoek komt, ja namelijk met potten en stekjes.

Tatienne en Joost kwamen gezellig bij ons op de borrel, zij zijn de eigenaren van de leuke B&B Casa Valle de Oro, als je ooit nog een keer in een Yurt wilt slapen tussen de olijfbomen moet je bij hun een paar nachtjes boeken, echt super gaaf.

Tijdens de borrel kwam het ter sprake dat wij nog wat oude rejas hadden liggen waarvan ze er wel 1 konden gebruiken. Wat wil je ervoor hebben vroegen ze, nou dat antwoord was voor mij heel duidelijk: stekjes graag! Zij wonen vlakbij ons en hun B&B ziet er geweldig uit en ze hebben een mooie grote natuurlijke tuin dus daar staat vast wel iets in wat het bij ons ook goed gaat doen.

Ik kijk nu al uit naar het najaar om de stekjes bij ons in de grond te kunnen zetten. Maar we moeten wel heel goed opletten om er een stukje gaas of er een stuk geknipte oude plastic waterfles omheen te zetten want de konijntjes zijn dol op jonge worteltjes. Zelfs de grootste stekelige planten lusten de konijntjes graag als ze net geplant geplant zijn. Ik ben dus al oude plastic waterflessen aan het verzamelen, zodat ik in het najaar veel nieuwe planten kan planten.