Tags

,

We willen het niet altijd weten wat er allemaal naast ons huis leeft, maar de natuur gaat gewoon zijn gang, mens en dier leven naast elkaar en zeker op het platteland. Midden in de natuur staat af en toe een huis dus dat er meer dieren leven op onze hacienda dan mensen is eigenlijk wel logisch.

Sommige mensen hebben een angst voor bepaalde diertjes. Ik snap dat eigenlijk alleen als je je bedreigd voelt door ze omdat ze je kwaad willen doen.

Maar wat is er nu mis met een spin, rat of slang. Ze zijn banger voor jou dan jij voor hun.

Vies of irritant vinden mensen de vliegen, muggen, mieren, wespen, duiven en muizen. Maar zij leven er ook gewoon.

Leuk vinden de mensen vaak de konijntjes, poezen, honden, vogeltjes met mooie kleuren, zoals bv het hopje of de schattige zwaluwtjes die het water uit het zwembad komen drinken.

Interessant vinden mensen vaak de hagedissen, gekko’s, de roofvogels, de patrijs en de vos. Allemaal komen ze op ons domein voor.

De patrijs baby kon het trapje niet af die hebben we even geholpen.

De vleermuis zijn sensor deed het schijnbaar even niet want die was in het zwembad beland en zwom voor zijn leven. Wist niet eens dat ie zo goed kon zwemmen. Na even opgedroogd te zijn vloog hij gelukkig weer weg.

Voor bij ons op het land van de boer zat een paartje kiekendieven, dat vond ik wel bijzonder, hun nest zat tussen het graan. (Foto is van internet) De boer had er gelukkig een hekje omgezet want het was tijd om het graan te oogsten en het nest mocht niet verloren gaan door de oogstmachines. Schitterend om te zien hoe het mannetje en vrouwtje per toerbeurt gingen jagen en ze door de lucht zweefden.

Ik houd van deze natuur om ons heen in alle facetten. Zelfs als ik wakker wordt gekraaid door de haan van de buren.

Kukelekuuuuuu!!!