Tags

, , , , , , ,

Tijdens onze gepassioneerde zoektocht om de plek te vinden die bij onze dromen paste reden we door het hart van Andalusië. Nabij een klein wit plattelands dorpje vonden wij onze match made in heaven.

Echt zo’n plek waar alles klopt, een plek met een eigen uitstraling. Gelegen onderaan het gebergte Sierra del Pedroso op een landgoed van 22000m2 vind je op een centrale plek naast de beschutgelegen patio met druivenranken onze prachtige casa die we Hacienda La Suerte genoemd hebben. Al meer dan 100 jaar geleden is dit huis opgebouwd uit de grote keien die afkomstig zijn van de achtergelegen berg en het is wit afgesmeerd met de kalk die ook van de bergstenen afkomen.

Met bloed zweet en tranen hebben wij het verbouwd en verfraaid tot ons paradijsje. Iedere klus is voor ons bijna kinderspel geworden en wij liggen niet meer wakker van een groot project. Maar het werk is oneindig, je blijft altijd weer iets nieuws bedenken om het nog mooier te maken, ik noem ons Spaanse huis ook wel eens een bodemloze put, ons geld vliegt eruit.

Maar wat genieten we hier van de zuivere lucht, waardoor alle kleuren sprankelen en schitteren. Je beleeft hier de natuur zeer intens en het uitzicht is panoramisch.

Je komt echt tot rust bij Hacienda La Suerte, alles hier doet je herinneren aan vervlogen tijden, de mooie herinneringen uit je kindertijd beleef je hier opnieuw.

De onbezorgdheid, de vrijheid, de pure geuren van de kruiden uit de tuin, de vogeltjes die uit volle borst zingen, het tjirpen van de krekels, door het landelijke heb je het gevoel dat de tijd heeft stil gestaan.

Heerlijk ontspannen in de gezonde buitenlucht, lekker een boek lezen en de zonnestralen op je huid voelen, een bommetje maken in het zwembad, de ultieme sfeer voelen van het buitenleven.

Zachte zoete dagen die oneindig lijken te duren omdat je hier de tijd hebt, weg van alle prikkels en daarna laat op de avond op een ligstoel staren naar de adembenemende sterrenhemel, zo’n intens fijn gevoel krijg je daarvan.

Al deze momenten blijven in je geheugen gegrift en eigenlijk wil je hier nooit meer weg.