Jullie hebben mijn plannen voor 2021 gezien en ook mijn plannen voor 5 jaar heb ik uitgebreid vertelt, maar er zijn ook nog plannen/wensen die ik ooit zou willen uitvoeren.

Echter deze plannen die ervoor zorgen dat alles echt perfect gaat worden, kosten zoveel geld dat ik nu al weet dat we dat niet zomaar kunnen realiseren. Maar ik ga er nog steeds vanuit dat we ooit een grote prijs gaan winnen in de loterij, dat heb ik altijd gezegd namelijk.

Wat je in het heelal gooit komt naar je terug is mijn overtuiging, met andere woorden als je iets heel graag wilt en het ook uitspreekt met volle overtuiging gaat het ook gebeuren, ha ha dat zou toch echt geweldig zijn.

Wanneer dat sprookje echt uitkomt wil ik de volgende dingen gaan aanpakken.

-Van het gas af!

In Spanje zijn ongeveer acht miljoen huishoudens die nog steeds gebruik maken van de butaangasflessen omdat ze geen aardgasaansluiting in huis hebben, ook wij maken gebruik van die oranje flessen, daar wil ik vanaf. Omdat te realiseren moeten er eerst een aantal dingen gebeuren.

-Het huis moet beter geïsoleerd worden. Te beginnen met het dak, alle pannen eraf, goede isolatie aanbrengen en dan gelijk allemaal nieuwe dakpannen.
-Aan de achter/zijkant van ons huis allemaal zonnepanelen.
-Het dak bij de schuurtjes aan de zijkant ook vervangen, niet meer die lelijke grijze platen maar deze ook vervangen.
-Een warmte pomp of een zonneboiler. Geen verstand ervan dus daarover moeten we geadviseerd worden.
-Het hele huis moet zowel goed verwarmd worden in de winter als goed gekoeld in de zomer.
-Alle kranen moeten ten alle tijden lekker warm water geven.
-We koken nu op gas maar dat moeten we dan ook elektrisch gaan doen.
-Het zou heerlijk zijn als we ons zwembad kunnen laten verwarmen.
-Een perfecte internet verbinding, wellicht iets van satelliet.
-Wateronthardersysteem
-Watersysteem in de tuin zodat de plantjes altijd water krijgen op gezette tijden.

Dromen mag toch!

De werkelijkheid is dat onze oude Finca ruim 100 jaar oud is en af en toe kom je daardoor wat gebreken tegen, het leven gaat niet altijd over rozen en daar moet je echt tegen kunnen. Het huis heeft een geweldige charme en het ziet er idyllisch uit, maar echt mensen realiseer je goed dat een huis op het platteland in Spanje hebben een heel ander verhaal is dan een huisje in het luxe Nederland.

Zo heb je op het platteland niet altijd een goede internet verbinding, soms heb je geen warm water omdat de kranen vol met kalk zitten door de waterhardheid.
We moeten alles met gasflessen doen, dan heb ik het over:
Gas voor het Koken.
Gas voor de kacheltjes bestemd voor bijverwarming wanneer de palletkachel en openhaard nog niet op temperatuur zijn en het te koud is in huis in de winter.
Gas voor de geisers voor het hete water.

Je vraagt je soms af waarom willen zoveel mensen toch zo graag vertrekken uit Nederland en in het buitenland gaan wonen, denken ze soms dat daar geen zorgen en problemen zijn en dat ze in een perfecte wereld belanden?

Wanneer je alleen maar een ideaal beeld hebt ga je misschien wel teleurgesteld snel weer terug. Want het is echt niet alleen maar mooi weer en je moet vaak ook wat luxe inleveren en echt je moet ook gewoon hard werken om je levensonderhoud en je huis te betalen. Tenzij je natuurlijk bakken met geld hebt en alles kan kopen en mensen voor je laat werken. Maar voor de meeste geldt dat niet.

Daarom hebben wij er voorlopig voor gekozen om in Nederland ons geld te blijven verdienen en Spanje alleen voor onze vakantie te houden, maar dat houdt zeker niet in dat we alleen maar een boek gaan lezen in de zon als we bij ons vakantiehuis zijn.

Het is gewoon hard werken om een tweede huis te hebben in het buitenland maar het is wel ongelofelijk prettig en bevoorrecht om dit te kunnen doen in je leven. Daarom blijven we verbeteren zodat niet alleen wij maar ook onze nazaten nog heel lang kunnen blijven genieten van ons vakantiehuis.