Tags

, , , ,

Sommige mensen zijn gebaat met rust en regelmaat, dan functioneren ze het beste. Duidelijkheid, een routine hebben, vaste patronen, een dagplanning maken, dit kan allemaal helpen om wat structuur aan te brengen aan je leven. Je moet alleen zorgen dat je leven geen sleur wordt omdat elke dag een beetje op elkaar gaat lijken. Ik heb daar wat op gevonden en daardoor is mijn leven niet saai en eentonig.

Ik heb twee huizen en daardoor ook twee verschillende levens.
In Nederland waar ik woon en zeker 42 weken per jaar ben heb ik die regelmaat en het vaste patroon. Ik werk 40 uur per week en zit de hele dag achter de computer daarvoor, gelukkig heb ik wel een mooi uitzicht vanuit de eetkamer wat nu fungeert als mijn thuiskantoor. Ik weet dat het goed is om regelmatig even weg te lopen bij mijn scherm en dan even te bewegen. Weten is anders dan doen want wanneer ik eenmaal bezig ben en in de flow zit vergeet ik alles om me heen, 9 uur is om voordat je het in de gaten hebt. Gelukkig heb ik in mijn dagplanning wel een wandeluurtje in het bos opgenomen, we wonen hier in een prachtig bosrijk gebied.

Aan het einde van de dag zit mijn hoofd zo vol dat ik moe op de bank plof en de tv aan doe. Na het eten kijken we vaak een netflix serie, dit heeft een verslavende werking want als het een spannende aflevering is zet dan maar eens je tv uit en voor je het weet is het half elf en ga je naar bed om de volgende dag om half 7 weer je bed uit te gaan. Natuurlijk ben ik heel blij met mijn goede baan en heb ik weinig te klagen, maar deze regelmaat klinkt ook wel wat saai vind je niet.

In het weekend, doe ik boodschappen en maak ons huis schoon. Voor de avond spreken we vaak af met familie of vrienden. Alhoewel dat nu met de corona een stuk minder is en je nog vaker aan huis gekluisterd bent.

Lesley besteed ook nog 15 uur per week aan zijn master studie. Knap hoor vind ik dat, hij is daar heel gedreven in. Mijn hobby is bloggen op Spaansgeluk en ik regel alles wat te maken heeft met de verhuur van ons tweede huis. 

Maar omdat we beide zoveel werken en ook best een hele goed baan hebben hebben we de mogelijkheid om er een avontuur naast te hebben en dat avontuur is ons Spaanse huis. Daar zijn we ongeveer 10 weken per jaar al 8.5 jaar. Als we daar zijn is ons leven heel anders dan thuis, er gaat geen Tv aan, we zijn de hele dag lekker buiten, doen vele klusjes en bezoeken leuke plekjes. Ik leef helemaal op en zou eigenlijk willen dat dat altijd mijn leven is.

Maar natuurlijk kun je niet zomaar stoppen met je werk want zonder geld kun je de hypotheek en de vaste lasten niet betalen daarnaast moet je ook nog eten en je auto betalen.

Dus wanneer je ervoor zou kiezen om permanent in Spanje te gaan wonen dan moet je een vette spaarrekening hebben of je moet een baan hebben daar. Maar een baan vinden is voor een buitenlander heel moeilijk. De enige optie voor ons zou dan zijn om kamers te gaan verhuren per nacht en ons vakantiehuis om te toveren tot een B&B maar dan is je vakantie plekje ineens je werkplekje en dan heeft het een hele andere beleving. Daarom is ons plan het voorlopig zo te laten zoals het nu is en over een paar jaar eventueel met pre pensioen te gaan en dan paar maandjes hier paar maandjes daar te doen. Een heerlijk vooruitzicht, maar voorlopig is dit nu even ons leventje zo.

Soms saai maar soms ook heel spannend en avontuurlijk. Want een huis in Spanje hebben doe je niet zomaar daar komt heel wat onderhoud, geld en energie bij kijken.