Sorry ik kan waarschijnlijk niet mee naar de jaarlijkse cabaret voorstelling van het werk zei ik tegen mij collega, ik kom die dag net terug uit Denemarken. Hé zei mijn collega je gaat toch naar Spanje. Ja zei ik nadat ik uit Spanje terug kom ga ik ook nog een paar dagen naar Denemarken. Mijn broer is daarnaar toe geëmigreerd. Mijn vader wordt 70 jaar en wil dat graag vieren in Denemarken en hij wil ook dat zijn dochter daar bij is dus ik mag mee.

Op donderdagavond 5 januari vlogen mijn vader, moeder en ik naar Billund in slechts een uurtje, het is een afstand van niks. In Denemarken aangekomen was het steenkoud, het vroor en het was -7 met voor ons een gevoelstemperatuur van -10. Toen we de huurauto eindelijk gevonden hadden (hij stond ergens buiten op een parkeerterrein) waren onze handen bevroren leek wel, nou de ruiten ook aan de binnen en buitenkant. Maar gelukkig de auto was spik splinter nieuw, slechts 500 km op de teller en was in notime warm. Na 45 minuten reden we het erf op van B&B Stilbjerg. Was ik hier hier zomaar in 6 weken tijd voor de tweede keer.20170109_094932

Er was met eten op ons gewacht en we konden zo aanschuiven, gezellig weer, iedereen was blij elkaar weer te zien

.hodde-kro

6 januari was het zover mijn vader was 70 jaar geworden, ja best jong eigenlijk hé met een kind van 50 jaar en dat is echt een cadeautje(voor ons beide) want we doen zoveel leuke dingen samen. Overdag hebben we lekker rustig aan gedaan maar s’avonds zijn we naar het knusse restaurant Hodde Kro gereden in ongeveer 15 minuten. In Denemarken wordt het al vroeg donker dus je gaat er ook wat eerder eten, om half 6 zitten de restaurants al vol. Voor mijn vader top, want hij heeft altijd trek, haha.facebook_1484852938838

De volgende dag hebben we gewinkeld in Esbjerg. Iedereen werd verwent met mooie kleren. Het is altijd feest als oma en opa op bezoek komen. Ik had ook leuke kleding voor de kids gekocht. Wat worden ze toch groot.img-20170106-wa0003

We hebben het supergezellig gehad met natuurlijk veel eten en veel drankjes(Sambuca), we namen ons allemaal voor om in 2017 het iets rustiger aan te gaan doen daarmee, nou ben benieuwd of het de smulpaapjes en drankorgeltjes van Vinke gaat lukken.20170109_095009

B&B Stilbjerg word steeds mooier, wij sliepen nu in het 5 kamer appartement boven, verleden keer dat ik er was had ik deze helemaal niet gezien omdat de oude bewoners er nog tijdelijk woonde, nu hadden Ramon en Esther hem helemaal gerestyled en het zag er top uit. Er is ook nog een grote ruimte beneden en daar wordt ook nog een appartement van gemaakt, deze hebben mijn vader en Ramon helemaal leeg gemaakt en nu wordt er hard gewerkt om deze ook gasten klaar te maken.img-20170119-wa0003

Het zal dus niet lang duren voordat ze dus niet alleen 3 bed en breakfast kamers hebben maar ook 3 appartementen hebben voor de verhuur. Het vierde appartement is permanent verhuurd.

De vrouwen hadden zich bezig gehouden met de buitenkant van het huis, de Hedera was verwijderd maar er kleefden nog wat kleine takjes aan de muur, met een krabber en schuurpapier hebben we de muur nu ook verfklaar gemaakt.img-20170108-wa0003 In het voorjaar wordt deze muur mooi lichtgrijs gemaakt. Zo blijven er altijd wat klusjes te doen bij B&B Stilbjerg op het platteland van Denemarken en daar weet ik alles van met onze Hacienda la Suerte op het platteland van Zuid Spanje.

Deze 5 dagen waren omgevlogen, het zal nu wel even duren voordat ik weer kom, maar mijn ouders zullen snel weer gaan om mee te helpen met het nieuwe appartement verhuur klaar te maken. Als ik volgende keer kom is Suus misschien wel een beroemde vlogger, want deze dame heeft haar eigen youtube kanaal, en samen met haar tante Ira heeft ze er een liedje op gepost waar we samen een liedje van Justin Bieber zingen, ha ha, zo grappig.20170106_180452

In Nederland werd opa Nico zijn verjaardag nog een keer gevierd met mijn gezinnetje, lekker bij de Argentijn, iedereen had een aantal leuke annekotes verteld en op het laatst ging mijn vader ook nog even oreren.20170113_210947 Wat een feest en wat een leuke dagen.facebook_1484852984049

Volgende reisje staat alweer gepland, natuurlijk naar Spanje, waar we onze 28 ste trouwdag gaan vieren.