Gemiddeld gaan we zo’n 5x per jaar naar Spanje. Vaak zijn een feestje of een feestdag een aanleiding, mijn verjaardag, verjaardag Lesley en onze trouwdag zijn al een paar voorbeelden.

25 januari waren we 28 jaar getrouwd, een mooie aanleiding dus om even een weekje er op uit te gaan. Belangrijk vinden wij het om vooral veel van het leven te genieten, thuis op de bank kan ook heel gezellig zijn maar ons huis in Spanje is ook inmiddels een thuis geworden, het is alleen maar 3.5 uur verder (vliegen naar Malaga en de afstand van het vliegveld naar Hacienda la Suerte).

We gingen alleen een beetje beladen weg, mijn schoonzusjes waren langs geweest om samen een steentje uit te kiezen voor mijn schoonmoeder die een paar maanden ervoor is overleden, we hebben ook foto’s bekeken met elkaar, zoiets doet toch wel weer wat met je. Die avond kwam onze 10 jarige poes Yana ineens niet meer thuis en ze was nog nooit een nacht niet thuis geweest, we waren dus erg bezorgd, het was namelijk behoorlijk aan het vriezen. De dagen erna nog steeds geen teken van haar, we hadden inmiddels de hele buurt afgezocht. Gelukkig was onze ‘pleeg’zoon (zoon van mijn vriendin die een halfjaar bij ons woont) nog in ons huis om eventueel de deur voor haar open te doen. Onze eigen kids en mijn ouders zouden ook elke dag blijven zoeken, maar toch gingen we raar weg.yana

Toen we aankwamen in Malaga zijn we direct naar het oude vissersdorpje El Palo gereden (10 min van het vliegveld) om daar even aan het strand een drankje te doen en sardientjes te eten, wat was het weer heerlijk zeg, wat een verrassing. 20170125_133721We waren wel eens vaker in januari geweest maar dit hadden we nog niet eerder mee gemaakt.20170125_132611

S’avonds zijn we niet op onze trouwdag buiten de deur wezen eten, wij wilden gewoon lekker thuis in ons Spaanse huis een klein hapje eten bij de openhaard en natuurlijk een lekker rood wijntje erbij drinken, heerlijk die ontspanning.

Op 26 januari kregen we bezoek van onze buren, nee niet onze Spaanse buurtjes maar onze Nederlandse.20170126_165146 Rinus en Catrien zijn al 15 jaar onze buren en vanaf het begin af aan ook onze vrienden. Catrien die 26 januari jarig is viert regelmatig haar verjaardag zonder ons, omdat wij vaak erop uit gaan rond onze trouwdag (vorig jaar nog naar Boedapest), maar dit keer was het dus wel gelukt om het samen te vieren.

Hun oorspronkelijke plan was om naar Canada te gaan om een wintersport vakantie te houden maar vanwege blessures werd dat geannuleerd. Daardoor ontstond het plan om een paar dagen naar Sevilla te gaan en aangezien dat maar 110 minuten bij ons vandaan ligt kwamen ze een dagje bij ons op bezoek.

Ze waren al 4x eerder bij ons huis geweest maar weer keken ze hun ogen uit door de veranderingen. Het werd een onwijs gezellige dag, het weer was prima en we gingen even een drankje doen bij Hotel Rural Carlos Astorga, waar je bij elk drankje een gratis tapa krijgt.rural-carlos-astorgaWe zaten heerlijk in de zon, zo lekker eind januari, zo welkom. Daarna zijn we langs het Hotel van de koning gereden, in de winter is deze dicht maar wel zo leuk om even de omgeving te bekijken.

Daarna weer terug naar de Hacienda om te chillen en s’avonds gingen we binnen bij Pajaritos eten.20170126_212743 Na het eten nog even een afzakkertje doen in onze casa bij het haardje en toen lekker ons mandje in. Na een vroeg ontbijtje gingen Rinus en Catrien naar het vliegveld om weer naar huis te gaan.20170127_080827 Maar ze weten nu al, ze willen terug komen in het voorjaar, het was ze weer zo goed bevallen bij Hacienda la Suerte en dat snappen wij natuurlijk als geen ander.20170128_101133

Ze beloofden ons thuis goed naar Yana uit te kijken, inmiddels was ze al een week zoek.