Toen ik aan het zoeken was voor een cadeau voor mijn vaders verjaardag bedachten we dat een hotel overnachting in Nerja wel leuk zou zijn. In maart zijn ze bijna een maand in onze Spaanse huis en dat is dan een leuke afwisseling. Onze kids en wij hebben ze 2 nachten cadeau gedaan. Maar ik zou ik niet zijn als ik ook niet even ging spieken of die voordelige aanbieding voor dat hotelletje ook niet in januari zou gelden en ja hoor, voor slechts 30 euro per nacht boekte ik als verrassing voor Lesley een nachtje tijdens ons verblijf in Spanje. Het was inmiddels alweer 9 jaar geleden dat we voor het laatst in Nerja geweest waren, zou het veranderd zijn?20170128_144501

We konden onze auto niet voor Hostel Lorca kwijt maar wel in één van de straatjes erachter. Bij het woordje Hostel denk ik vaak aan gedeelde badkamer of een simpele eenvoudige verblijfsplek, maar niks was minder waar, het hostel was gewoon een schattig kleinschallig hotelletje. Prima kamer, met eigen badkamer en een leuk gezamenlijk buitenplaatsje en vooral heel erg schoon, top gewoon.

Ga lekker paella eten aan het strand vertelde de aardige Nederlandse eigenaresse, er wordt een hele grote pan paella gemaakt en daar kun je een bordje van krijgen voor €7.50 en als je meer trek hebt haal je gewoon nog een bordje, gratis. Maar je moet er wel voor half 5 zijn want op=op.img-20170217-wa0025

Het was een minuut of 10 lopen, Burriana strand kende we nog niet, maar wat een gaaf plekje, er hing een gemoedelijk sfeertje bij chiringuito Ayo. Het weer maakte het vakantieplaatje compleet want in Nerja is het zeker 5 graden warmer dan bij ons vakantiehuis (in de winter).20170129_175619

De hele middag hebben we daar op dat fijne plekje gezeten, eten, drinken, van het zonnetje genieten en mensen kijken. Ze waren bepaald niet zuinig met het inschenken van de wijnglaasjes dus ik werd lekker rozig. In het Hostel hebben we toen even een tukkie gedaan.ale-hop1a S’avonds liepen we even door het stadje, de populaire Spaanse winkel Ale-hop konden we natuurlijk niet overslaan, daarna liepen we door naar het bekendste plekje van Nerja, Balcon de Europa en op de terugweg belanden we in een gezellig kroegje voor nog een late tapa en een rode rioja. Het was leuk om weer even in Nerja te zijn.20170129_145944

De volgende dag gingen we ontbijten om de hoek, gewoon eenvoudig een broodje, een eitje met spek, een glas jus en koffie voor €4. Daarna reden we naar het mooiste dorpje van Andalusië, Frigiliana. Zo schattig al die straatjes met die mooie keitjes op de grond, die witte huisjes met die leuke bloempotjes, beslist een must see.20170129_125850

De mensen praten wel eens over de ene of de andere kant van Malaga. Nou geef mij beslist maar deze kant. Veel minder vol en veel authentieker, maar gelukkig is er in Spanje voor ieder wat wils. Als wij ooit ons grote vakantiehuis zouden verkopen zou ik het geen straf vinden hier in deze streek een schattig klein huisje terug te kopen.20170129_132316

Na ons bezoek aan dit leuke dorpje reden we nog even naar de kust, aan het strand van Rincon de la Victoria, waar echt alleen maar Spanjaarden lopen(en wij) plofte we neer bij Restaurante Atalaya en aten weer een bord paella.20170129_172227 Deze was totaal anders klaar gemaakt maar zeker niet minder lekker. 20170129_163606S’avonds laat kwamen we weer terug in ons eigen huis, we waren maar 1 nachtje weggeweest maar het voelde echt als een extra vakantie, heel leuk om te doen dit zo.20170129_182008