Wanneer je denkt logisch toch, is dat voor een ander blijkbaar niet zo vanzelfsprekend.

Heb je klus mannen bij je aan het werk wees dan altijd alert. Blijf erbij kan ik je aanraden, zeker in het begin want voor je het weet gaat er iets helemaal mis. Wij maken dit regelmatig mee met onze twee huizen

Ik begin met ons Nederlandse huis, we wonen hier nu 5 jaar. We wonen zeer dicht bij de kust (4 km) en daardoor heeft de verf op het huis veel te verduren, het was daarom nu weer tijd voor een schilderbeurt.

Onze vaste schilder die ook ons vorige huis schilderde was met zijn offerte dit keer flink omhoog gegaan maar de vorige keer hadden we ook nog geen serre en toen was het makkelijker om bij de punt van het huis te komen en tevens is alles in de loop der jaren nou eenmaal duurder geworden. Dus vooruit wat moet dat moet.

Al het houtwerk was de opdracht. Vorige week zijn ze begonnen, eerst alles goed schuren en toen in de grond en daarna begonnen ze met het afschilderen. Alle deuren en ramen staan open dus fijn dat we thuis werken en zo kun je het werk ook goed in de gaten houden dachten we.

Maar helaas we waren toch niet zo scherp als we dachten want met onze neus er bovenop zagen we toch pas aan het einde van de dag een andere kleur op de ramen zitten, eerst dacht ik nog dat komt zeker omdat het nog nat is. Maar nee hoor de volgende dag toen ik het van een afstandje bekeek zag ik toch echt een tint lichter erop zitten en dat niet alleen het was ook ineens geen matte verf meer maar het was glans geworden.

Podver.. had ik nu maar beter opgelet tijdens het koffie brengen, er waren al flink wat delen geverfd en om ze dat nu ineens allemaal over te laten doen vond ik ook weer zoiets. Ik streek met mijn hand over mijn hart en dacht ach dit is ook wel een mooie kleur, maar eerlijk is eerlijk eigenlijk vind ik wat we hadden wel iets mooier maarja laat het er maar op zitten.

Je ziet het goed bij het voorzet raampje in de serre, onze oorspronkelijke kleur is net iets donkerder. Het is een klein verschil maar toch vind ik het raar dat een professionele schilder dit niet door heeft. Je denkt dan het is toch logisch dat je de zelfde kleur wilt en als het anders uitpakt zeg je het toch of vraag je even of dit ook goed is. Maar zo werkt het blijkbaar niet in de klus wereld, ze doen gewoon wat ze zelf denken dat goed is of makkelijker is. Misschien schildert glans wel sneller of hadden ze nog potten staan van deze kleur geen idee maar het verbaast me wel.

Verder doen ze goed werk hoor, alles wordt grondig aangepakt en de stukken hout die niet goed zijn vervangen ze ook en zelfs een dakgoot wat lekt repareren ze. Dus laat ik niet klagen over een verkeerd kleurtje. Ik stond er bij en keek ernaar en had niks door. Nog een paar dagen en dan zijn ze klaar en dan zit het er weer voor 5 a 6 jaar goed op.

Tot onze spijt blijkt ons grote voorraam lek te zijn dus daar moeten we een nieuwe voor gaan bestellen, dat zat er aan te komen want deze kwam uit 1977 maar toch is het wat veel allemaal nu.

De maand mei is een behoorlijk duur maandje geworden en helaas niet alleen in Nederland maar ook in Spanje hebben we een behoorlijke uitgave gedaan, maar lees dat morgen maar.