Ons huis is in de eerste plaats een familie huis, daarnaast gunnen we ook, een paar weken per jaar, andere mensen om gebruik te kunnen maken van dit prachtige plekje voor een redelijke prijs. Veel verdienen we daar niet aan, het kost namelijk onwijs veel geld om zo’n paradijselijk plekje te hebben.

Je betaald los van je verzekeringen, gemeentelijke belastingen en je hypotheek ook nog eens commissie aan het platform waar je je advertentie op zet (10 tot 15%), je betaald inkomsten belasting (25%) en daarnaast betaal je de advocaat die ook €150 vraagt om alleen al het op te geven aan de belasting, ook betaal je de sleutelbeheerder, die ook de opgave doet welke gasten er verblijven aan de guardia civil en tevens betaal je het schoonmaakteam, de onderhoudskosten van het zwembad en af en toe eens de tuinman die het grote snoeiwerk doet, de rest van het tuinonderhoud doen we zelf. Nu heb ik het hier niet eens over de spulletjes die mensen wel eens stuk maken of die slijten omdat er veel gebruik van gemaakt wordt en je hebt natuurlijk je reguliere onderhoudskosten, bv elk jaar moet er wel wat geschilderd worden.

Het is echt enorm veel wat er bij komt kijken, dus rijk worden we zeker niet van de verhuur, je kan er slechts iets van de kosten die we hebben mee dekken. Misschien als je het echt commercieel gaat inzetten en het weken per jaar wilt gaan verhuren dan zou het rendabel kunnen zijn maar om die reden hebben wij ons huis niet gekocht, het is vooral gekocht om er zelf van te genieten.

Na eerst een weekje verhuur aan gasten zijn de komende weken gereserveerd voor alleen maar familie. Onze dochter was als eerste aan de beurt, met haar Finse vrienden is ze lekker een paar dagen in ons huis geweest.

Katja en Chey kennen elkaar al 15 jaar, ze deden beide een uitwisseling jaar in Amerika, ze hebben daar het laatste jaar van highschool gedaan en ze waren geplaatst in het zelfde gezin. Een super jaar hebben ze daar gehad. A memory to remember.

Het was de eerste keer dat ze nu samen waren in ons Spaanse huis, Katja haar man was ook mee. Aan hun verhalen te horen hebben ze behoorlijk genoten. Dagje Granada, dagje Malaga, veel bij het zwembad en veel BBQ. Ze komen vast snel weer eens terug er is nog zoveel meer te beleven in het mooie Andalusië.