Vandaag hadden we afgesproken met een vriend van Lesley, hij heeft in 2021 een huis gekocht niet ver bij ons Spaanse huis vandaan. Ze hebben na de aankoop heel wat laten doen en wij hebben nog niet alles gezien. Hij was nu een week in Spanje samen met 2 vrienden en nodigde ons uit voor een borrel op zijn patio.

Zijn huis ligt in een klein dorpje twee dorpjes verder dan het restaurant Pajaritos waar we vroeger veel kwamen maar sinds de eigenaar met de noorderzon vertrokken is en zijn vrouw achtergelaten heeft om alleen het restaurant te runnen, is het restaurant helaas niet meer zo populair als eerst. De kaart is behoorlijk uitgekleed en de bediening is onervaren. Misschien gaan we het vanavond maar weer eens een keer proberen dachten we toen we er voorbij reden, wie weet is het verbeterd.

De mooie bloempjes waar we altijd graag een stekkie van meenemen als we daar kwamen eten staan nu prachtig in bloei.

We reden ook langs het verlaten huis waar mijn ouders in september vaak zakken vol vijgen plukken om er vervolgens lekkere jam van te maken.

Het uitzicht op het meer van Iznajar is prachtig daar, we hebben wel eens gedacht op die plek zou je een fantastisch huis kunnen bouwen maar het schijnt dat de eigenaar het oude krot niet wil verkopen omdat er zoveel land met allemaal olijfbomen bij zit waar hij genoeg mee verdient.

Onderweg zagen we ook een geheel uitgebrande auto langs de weg staan. Volgens Lesley een Tesla, maar het bleek toch een andere te zijn, mijn god wat is hier gebeurd.

Toen we bij René aankwamen zat hij samen met de beide Jermey’s een drankje te drinken op zijn mooie nieuw betegelde terras en gaf ons trots een rondleiding.

Het was gezellig om elkaar weer even te zien en bij te kletsen, dat doen we niet zo vaak omdat wij in Nederland wonen en hij met vrouw en kids in Engeland, maar we beloofden dat we snel een keer naar Londen gaan komen.

Rond 8 vertrokken we, op de weg terug was ons plan natuurlijk om bij Pajaritos te gaan eten maar deze bleek dicht op maandag en toen reden we maar door naar onze oude vertrouwde Manolo in Salinas en daar bestelden we een zalige kip brochette. Wederom was dit een gezellige dag, wat genieten we toch.