Tags

, ,

Best redelijk geslapen alleen had ik het wat koud vannacht, ik miste mijn man natuurlijk.

Toen ik vanochtend weg reed was het al een beetje licht en zag ik goed dat de B&B echt midden in de natuur ligt. Leuke plek hoor en lekker dichtbij de locatie waar ik les heb.

Ik kwam daar nu ook met licht aan en bekeek het gebouw waar het taleninstituut in zit even goed, ik dacht eigenlijk dat alleen de nonnen weg waren maar dat de lessen nog wel in een klooster gegeven werden, maar daar is het gebouw toch echt te modern voor. Ik ga morgen even een rondje wandelen in mijn pauze en kijken of er nog wat van die nonnen over is of dat het alleen de beroemde naam is.

Mijn eerste les begon om 8.20 en ik vroeg me af of er wat was blijven hangen van gisteren. Ik moet vooral leren vandaag om met hele zinnen te antwoorden en goede zinnen te maken met de vragen die ik stel. Daarom makkelijk als je deze woordjes goed kent: Quién (wie), Que (wat), Cuál (welk), Donde (waar), Cuantó (hoeveel), Como (hoe), Cuándo (wanneer) en Por qué (waarom). Met deze woorden aan het begin van een zin kun je veel vragen stellen en zo al snel een gesprekje beginnen.

Het doel van vandaag is de prestatie voorbereiden die ik vanavond moet geven aan een andere dan mijn eigen docent en aan een mede student. Best spannend. Maar minder eng toen ik hoorde dat ik een spiekbriefje erbij mocht houden.

Vandaag gingen we ook het werkwoord Zijn verder behandelen, in het Spaans heb je daar twee woorden voor Ser en Estar. Wanneer gebruik je nu wat werd er verteld. Tevens hebben we het werkwoord Ir (gaan) behandeld deze wijkt ook af van de normale werkwoorden want de meeste werkwoorden eindigen op -er, -ar of -ir en daar zijn de vervoegingen redelijk gelijk maar bij Ir is het iets anders.

De docenten overladen mij wel met veel info en dat moet mijn brein weer allemaal verwerken vandaag en naast de vele info nam ik ook 4 uur deze dag plaats in een klein privé hokje waar ik oefeningen kon maken.

Ik vind het allemaal enorm inspirerend en heel leuk om te doen, maar het duizelt me wel wat hoor, het is zoveel en ik weet niet of ik het allemaal kan onthouden en wat er uiteindelijk blijft hangen, maar ik doe mijn best.

Om 6 uur was het zover ik moest mijn presentatie doen. Een presentatie over mezelf, dat vind ik altijd leuk, wie ben ik, waar woon ik, wat voor een werk doe ik, hoe ziet verder mijn privé leven eruit etc. etc. Het begon met zenden maar daarna werden er ook vragen aan mij gesteld en moest ik daarop antwoorden en toen werd het al wat moeilijker. Toen mijn mede student haar verhaaltje begon te vertellen, hoorde ik al direct dat zij beter Spaans sprak dan ik, maar gelukkig vertelde ze me dat ze al 100 studie uren erop had zitten omdat ze een online cursus had gevolgd. Pff, gelukkig het zou toch wat zijn als iemand die net als ik 2 dagen les had en het al zoveel beter kon spreken, dus het was wel een kleine opluchting te horen dat ze al meer meters gemaakt had.

Om half 8 gingen we pas aan tafel voor het diner, ik zat nu aan een tafel met meer mensen die Spaans deden, maar we spraken vandaag nog gewoon Nederlands hoor met elkaar, morgen moeten we wel Spaans gaan praten heb ik begrepen, nou dat zal me wat worden.

Het eten was geweldig vanavond, we hadden een 3 gangen keuze menu. Ik had als voorgerecht tonijn en als hoofdgerecht spare-ribs en als toetjes een witte chocolade panna cotta. Het smaakte heerlijk allemaal. Ik had er ook stiekem een biertje bij genomen, het is geen dry februari meer voor mij, maar ik vond dat ik het wel verdiend had vandaag.