Tags

, ,

Het was een vroegertje vanmorgen, vandaag dag 1van mijn Spaanse cursus, het is helemaal in Vught en dat is 1.5 uur rijden bij mij vandaan en je kan natuurlijk niet te laat aankomen op je eerste dag, daarom al om half 6 uit de veren.

Om 6 uur ging ik de deur uit en gelukkig was er geen file dus ik kwam ruim op tijd aan bij het talen instuurt Regina Coeli.

Pak maar lekker een broodje hoor zei de vriendelijke dame achter de balie. Er stonden allemaal tassen klaar voor de cursisten van vandaag met daarin een eigen map met je individuele programma.

Ik kon gelijk aan de bak. Raquel is mijn mentor maar ik krijg niet alleen van haar les maar ook nog van 2 andere docenten, Rosa en Jesús. We begonnen met wat uitleg over de uitspraak, wat grammatica gevolgd door wat conversatie en dit alles afgewisseld met oefeningen op de computer.

Het was behoorlijk intensief en soms denk je, ja ik snap het maar als je het dan in de praktijk moet toepassen sta je met je mond vol tanden, hoe was het ook alweer, welke vragen moet ik ook alweer stellen, gebruik ik nu estoy of soy, is het nu la of el en hoe gaan de vervoegingen ook alweer.

Mijn god ga ik dit ooit leren, ik zal na deze week echt geen vloeiend Spaans spreken maar ik zal wel een gesprekje kunnen voeren en dat is goed, dat is ook mijn doel, ik begin gewoon bij het begin en wat ik al weet daar vliegen we doorheen en wat nieuw is zal pas blijven hangen als ik het veel ga oefenen en dat zal ik deze week doen maar dat zal ook straks thuis moeten gebeuren.

De dag vloog om ineens was het half 6 en vlak daarna hadden we een kennismaking borrel met alle cursisten, er zitten niet alleen maar mensen die Spaans leren maar ook Engels, Duits, Portugees, Chinees en Nederlands. Ik kon dat zien aan de buttons die ze op hadden en de vlaggetjes op de tafels. Ik had direct al leuk contact met een meisje uit Chili die Nederlands kwam leren, we spraken af dat zij Nederlands tegen mij sprak en ik tegen haar Spaans. Maar ik merkte dat zij wel al wat verder was, zij had namelijk al een aantal cursussen gevolgd en sprak best goed Nederlands al, veel beter dan mijn hakkelige Spaans.

Toen we gingen eten mochten we nog mixen, er zat aan tafel bij mij een man die Chinees wilde leren en een vrouw die Portugees wilde leren, zijn waren de enige van hun taal. Voor Spaans waren er nog 3 mensen vandaag die ik verder nog niet gesproken heb, er schijnen er van de week nog een stuk of 3 bij te komen, je kan namelijk ook voor minder dan 5 dagen daar les volgen. Morgen moet je echt bij je eigen taal gaan zitten en alleen Spaans met elkaar praten dan mag er niet meer gemixt worden dan wordt het serieus.

Het eten was goed verzorgd, het was een buffet waar van alles te kiezen viel. Om half 8 ging ik op zoek naar mijn B&B die maar op 5 minuten rijden met de auto was. Het ligt midden in het bos, het was pikkedonker en eerst kon ik het niet vinden omdat er een bord was waarop stond dat de weg doodlopend was, maar daar moest ik juist wel in.

Het is een kleine B&B met slechts 1 gasten kamer. De cursus werd op een paar centen na wel betaald door mijn werk maar de overnachting moest ik zelf regelen en betalen dus daarom maar gekozen voor de goedkoopste optie en deze was 3x minder duur dan bij het instituut zelf.

Nou het is echt een prima plekje hoor. Omdat ik met donker aankwam kon ik niet zo goed zien hoe het er van buiten uitziet en de vraag is of ik dat morgen wel kan zien want ik moet om 8.20 alweer in mijn lokaal zitten, dus op tijd van huis als ik daar ook nog een broodje wil eten.

Ik duik op tijd mijn bedje in vanavond, het was drukke maar leerzame eerste dag.