Het gaat eindelijk gebeuren ik ga naar de nonnen, nou ja zo heet het in de volksmond, echte nonnen zitten er niet meer maar het is wel in een klooster. De methode die ze gebruiken om een taal te leren hebben ze wel overgenomen van de zusters die ooit met het taleninstituut zijn begonnen. 

Normaal gesproken is het leren van een taal een kwestie van lange adem. Maar bij Regina Coeli beloven ze je dat je in een korte tijd een grote sprong gaat maken, dat komt omdat je een week lang privé les krijgt. De trainingen zijn intensief. Je bent van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat bezig met de taal.

Ik zeg altijd, ik spreek nog geen Spaans want ik heb geen talen knobbel maar daar nemen ze bij het taleninstituut geen genoegen mee. De kennis en vaardigheden die te maken hebben met taal zeggen ze zijn verspreid over meerdere delen in de hersenen die allemaal met elkaar samenwerken. Het gaat er dus om dat je al die delen in je hersenen aanspreekt.

Nou ik vind het heel spannend en ben zeer benieuwd. ik was van plan er echt blanco in te gaan zonder voorbereiding maar ik heb een week geleden een podcast ontdekt die ik helemaal leuk vind: Coffee break Spanish. Je vindt meer info onder deze link, ik houd niet van bv Duolingo maar hier ben ik wel enthousiast over https://coffeebreaklanguages.com/tag/cbs-season-1/?order=asc

Ik wou dat ik 10 jaar geleden al met les en deze podcast begonnen was dan had ik vast al een aardig woordje gesproken, maar blijkbaar was ik er nog niet klaar voor en nu wel. Ik ben blij dat ik nu eindelijk les ga krijgen. Het helpt natuurlijk ook dat mijn werk bijna alles van de Spaanse cursus betaald want het is me toch duur daar bij die nonnen.

Ik verheug me erop om het straks ook in de praktijk te kunnen brengen als we weer in Spanje zijn. Het is alweer een tijdje geleden dat we er waren, mijn neef die een paar jaartjes ouder is en ook wat meer vrije dagen heeft dan ik, kan het zich permitteren om in de winter een paar maanden in Spanje te verblijven en als ik zijn blogs lees dan krijg ik ook weer helemaal zin. Hij heeft een huis in Torrox en daar is het in de winter ook behoorlijk zacht.

Bij ons in het hartje van Andalusië is het in de winter wel wat kouder en heb je zeker je pelletkachel nodig in de avonden, het kan dan bijna net zo koud zijn als in Nederland, overdag ligt de temperatuur wel flink hoger.

Over de pelletkachel gesproken we hebben nog steeds geen offerte gehad, echt niet te geloven het lijkt wel of ze niet willen verkopen. We gaan maar voor de 5e keer een mail sturen en als ze dan weer niet reageren moeten we maar een andere winkel proberen denk ik. Maar denk ik dan ze zijn notabene langs geweest om alles op te meten en ze hebben de oude meegenomen dus je zou verwachten het komt wel goed. Gelukkig hebben we in de loop der jaren wel wat geduld opgebouwd.

Over een paar weken gaan we eerst een paar dagen naar Limburg en België en dan pas gaan we weer naar Spanje. Het zal wel weer een flinke tuin klus worden en misschien moeten we ook wel weer wat muurtjes verven.

Als wij dan geweest zijn zit het aan de lopende band vol met familie en gasten, tot aan eind augustus, alleen nog 1 weekje in juli is er vrij maar dat komt ook vast wel goed. Omdat we de kosten er dan weer uit hebben kunnen we het ons ook permitteren om nog een weekje wat anders te gaan doen.

Ik ga met mijn dochter in mei lekker een klein weekje naar Italië, we gaan dit keer naar Toscane. Tijdens de voorbereiding zag ik al dat dat echt te kort is want er is zoveel te zien.

We gaan dit rondje doen Pisa- Lucca- Florence- Montepulciano- Sienna- Pisa.

Natuurlijk gaan we ook vele kleine plaatsjes bekijken op de route. Waar we niet aan toe komen komt een andere keer vast wel weer. Allemaal leuke plannen maar eerst maar eens goed Spaans leren! Hasta Pronto!