Tags

, ,

Omdat het huisje waar ik slaap in the Middle of Nowhere ligt en het ook al wat jaartjes meegaat zal het geen energie label A hebben, eerder een F en dat is in de nacht goed te merken, ik had uit voorzorg wel al een kruikje meegenomen maar zelfs dat hielp niet, daarom maar met joggingpak en al in bed gedoken. Ik was ook erg moe van de volle dag en avond van gisteren, ik was pas om half 10 thuis. Maar gelukkig wel als een blok geslapen en de wekker moest mij wakker maken.

Hekje open en door het bos rijden naar de volgende lessen.

Tijdens de lunch had ik wel even een flinke inkakker. Zoveel informatie komt er op je af dat ik op een gegeven moment dacht, kan er nog meer bij, mijn hoofd zit al zo vol en daardoor neem je dingen minder op. Maar het schijnt er allemaal bij te horen, ergens diep achter in je brein is het deurtje open geweest tijdens het zenden van de informatie, nu is het deurtje even dicht maar als je weer wat rustiger wordt gaat het deurtje weer gewoon open en komt het er wel weer uit. Ze zullen het wel weten daar.

Ik had toch maar even een rondje gelopen buiten na de lunch om zo mijn gedachte te verzetten en even wat zuivere buiten lucht in te ademen zodat ik er weer tegen aan kon in de middag. Ik zag zowaar iets wat lijkt op iets heiligs, dus toch een non gespot dacht ik, maar toen ik dichtbij kwam bleek het eerder een beeld van een priester te zijn.

Al jaren staat dit talen instituut bekend om hun goede manier van les geven, maar natuurlijk wel op ieder zijn eigen niveau. Als je nog niet zoveel basis kennis had zal je niet ineens na een week vloeiend Spaans gaan spreken.

Ik ben heel blij met de duidelijke uitleg die ik krijg en ik weet nu tenminste ook wanneer ik muy of mucho moet gebruiken, eigenlijk is het heel makkelijk. Muy=erg/heel/zeer en Mucho=veel.

Dus wat is het nu mi casa es ….. bonita. Vertaal het maar in het Nederlands, mijn huis is erg mooi of mijn huis is veel mooi. Nou het antwoord is dus simpel. Vul maar in.

Ik weet nu ook wanneer je bien of bueno gebruikt. Allemaal zeer nuttige tips.

Wist je ook dat je met het woordje mañana heel veel kunt zeggen. Ja ja ik weet het, jullie denken nu die Spanjaarden bedoelen niet met mañana morgen, maar ze bedoelen als ze beloven mañana te komen, ooit komen we wel een keer. Ja dat kan ik niet ontkennen, vaak genoeg meegemaakt inmiddels.

Maar als ik het nu over de vele manieren heb hoe het woordje gebruikt wordt dan zou het zomaar kunnen dat wij het verkeerd begrepen hebben toen we verwachten dat ze langs zouden komen en dat die Spanjaarden nu denken, die Hollanders die zijn er nooit als wij lang komen, haha.

La mañana= De ochtend
Está mañana= Deze ochtend
Mañana= Morgen
Por la mañana= S’morgens
Pasado mañana= Overmorgen
Ayer por la mañana= Gister morgen

Het diner begon vandaag gelukkig niet zo laat. Om 6 uur zaten we weer heerlijk te eten.

Ik dacht dat ik vandaag aan een Spaanse tafel zou zitten maar dat is morgen pas. Ik zat nu oa aan tafel met een Oekraïense mevrouw die Engels wilde leren en een meneer die uit Syrië komt en Nederlands wilde leren. Leuk hoor die diversiteit.

Na het diner hoorde ik van een studente die er was om Portugees te leren dat er beneden een zalige massage stoel was. Dus we besloten samen nog even als cadeautje voor deze drukke dag onze spieren los te laten rollen. Heerlijk zeg, hier kan ik wel aan wennen.