Tags

, , , , , , , , , , , ,

Na gisteren de hele dag regen te hebben gehad is het nu weer goed weer. De weersverwachtingen voor de komende weken zijn ook goed. Helaas moeten wij morgen weer naar het koude Nederland.

Maar er stonden voor vandaag nog wat binnen klusjes (op de valreep) op het programma. Onze pellet kachel in de keuken is al een tijdje stuk en vandaag kwam er een monteur om deze weg te halen en om alles op te meten om te kijken welke nieuwe kachel erbij ons zou passen.

Het loodzware apparaat was niet zo 123 weg gehaald er moest echt wat spierkracht aan te pas komen. Maar toen hij eenmaal weg was constateerden we dat we er 10 jaar geleden langs getegeld hadden.

Daardoor ontstond er nu een gat in de tegels. Jeetje zouden deze tegels nog na te bestellen zijn.

Wij naar de tegelboer maar nee hoor antiqua werd er gezegd en zelfs deze maat 40×40 hadden ze niet op voorraad in een ander kleurtje, toen bedacht ik maar om er tegels van 20×20 voor in de plaats te kopen. Het was even zoeken in de outlet naar een paar overgebleven stuks om zo niet een hele doos te hoeven kopen en gelukkig vonden we deze prachtige tegels.

Uiteindelijk weten we nog niet wat voor een type kachel we ervoor terug krijgen en wat de maat zal zijn dus misschien zien we deze mooie tegels wel helemaal niet meer strakjes als de nieuwe kachel er staat.

De keuze is om een kachel ervoor terug te kopen die lucht blaast of om er één te kopen die via een waterreservoir via leidingen naar radiatoren gaat. Dit laatste systeem was hetgeen wat we hadden, maar de kachel die we daarvoor terug moeten kopen zal vele malen duurder zijn dan de luchtblazer. Tevens willen we dan nog wat leidingen doortrekken zodat in ieder geval de hele linkerkant van het huis op deze manier verwarmd kan worden. Ik denk dat dat onze keuze zal gaan worden, tenminste als de prijs ons ook aan staat. Maar ik ben bang dat we een tijdje moeten wachten op deze offerte want deze winkel is niet zo snel. Nou ja dan houden wij onze centjes tenminste ook nog even in onze pocket tijdens deze dure december maand.

Op onze laatste dag deden we nog even een bezoekje aan de Chinese winkel om de nodige prulletjes in te slaan en onze drank voorraad weer aan te vullen bij de Mercadona zodat er de volgende keer weer wat staat en ik wilde ook nog wat aardappel tortilla’s meenemen naar huis.

We hadden een tegoedbon gehad van mijn ouders bij restaurant Mejias en deze besloten we nu te gaan innen.

De bedoeling was om een klein hapje te eten, maar omdat het weekend was deden ze geen tapas daarom kozen we maar iets van de kaart.


Bij dit restaurant krijg nooit kleine porties.

Elvira had de kroketjes besteld en die kreeg er zeker 20, ik had de spareribs, nou dat was ook niet weinig en Lesley had de kipschnitzel en dat was niet zoals je normaal gesproken er maar één op je bord krijgt nee het waren er gelijk drie. Daarna als dessert deelden we ons favoriete bananen toetje. Thanks pap en mam voor deze maaltijd, het was weer heerlijk.

Uiteindelijk gaan we na deze vakantie met misschien wel 5 kilo meer vet op ons lijf naar huis en dan moeten de kerstdagen nog komen. Je weet vast al wat er op mijn lijstje staat om te gaan doen in het nieuwe jaar.

Wie niet zo veel vet op zijn botten had was het hondje wat we onderweg tegen kwamen toen we Elvira even de pistache boomgaard gingen laten zien. Wat een zielig beestje. Ik pakte gelijk mijn net aangekochte tortilla uit de auto en haalde er stukjes vanaf en begon hem te voeren. Ik gooide de stukjes naar hem toe, wat schuw en voorzichtig kwam hij dichtbij en begon gretig te eten, nou het hele pak ging schoon op. Arm schatje wat had hij een honger, vandaag kan hij er weer even tegen aan. Na het eten rende hij gelijk weer weg, we konden hem niet meer vangen, dus ik hoop maar dat hij het gaat redden.

Wat is het leven soms wreed. Wij zaten s’avonds weer lekker warm bij de kachel een drankje te drinken en zo’n beestje loopt buiten te zwerven op zoek naar eten. Het breekt mijn hart. Morgen maar weer even kijken of we hem weer zien en kunnen vangen om hem naar een opvang te brengen.