Tags

, ,

Het zijn echt prachtige huisjes deze duinhuisjes.

Ik ben blij dat ik juist deze gehuurd heb van de vele huisjes die er op het eiland te vinden zijn. Ze zijn betaalbaar en ze zien er leuk uit aan de buitenkant met die rieten daken en aan de binnenkant zijn ze heel modern en van alle gemakken voorzien. Een goede keus en aan te raden.

Vandaag vertrokken er met de ochtend boot al 2 vriendinnen van onze dochter, echt super leuk dat zij ook van de partij waren om haar 30 jaar te vieren. Het was super gezellig dat ze er waren, ze zijn al bevriend sinds de middelbare school en hoorden natuurlijk bij dit feestje.

Na het ontbijt besloten we een wandeling te maken naar de vuurtoren. Het was een heerlijke ochtend waar je de wind door je haren voelt waaien en de zilte zeelucht je neus prikkelt.

Onderweg zagen we de fazanten lopen, zo leuk, je voelt je 1 met de natuur.

Toen we bij de vuurtoren stonden realiseerden we ons pas goed dat het eiland helemaal niet zo groot is.

Wanneer je links keek zag je de zee en wanneer je rechts keek zag je de zee. De ene kant ligt de noordzee en de andere kant is de waddenzee. Het is eiland is daar zo’n kleine 5 km breed.

Het is niet zo’n hele grote vuurtoren maar valt natuurlijk door zijn rode kleur enorm op in het groene duinlandschap.

Bij helder weer kun je de Friese kust zien maar ook Texel en Terschelling liggen zo dichtbij dat je ze dan kunt zien.

De toren is gebouwd in 1876 en is slechts 17 meter hoog.

Het was een leuk bezoekje aan de vuurtoren en een heerlijke wandeling door het bos, net toen we weer terug waren in het huisje begon het flink te regenen.

Met de middag veerboot gaan er nog een aantal naar huis en straks blijven alleen mijn ouders, Les en ik en onze dochter nog een nachtje in het huisje. Maar eerst gingen we nog een gezamenlijke lunch doen in het dorpje bij restaurant Zeezicht.

De lunch was een cadeautje van mijn schoonzus, echt super lief.

Toen was het uitzwaai moment gekomen. Dag lieverds, het was een gezellig weekend zo met elkaar.