Tags

, ,

Op 4 november is ons jongste kind 30 jaar geworden, een belangrijke mijlpaal.

Ik kan het zelf nog zo goed herinneren dat ik 30 werd en nu heb ik een kind van die leeftijd, zolang lijkt het helemaal niet geleden, maar dat is toch alweer 26 jaar, mijn ouders hadden voor mij toentertijd een feest georganiseerd voor familie en vrienden in een mooie boerderij, een herinnering om nooit meer te vergeten.

Wij wilden ook voor onze dochter zo’n mooi feest vol fijne herinneringen creëren. Toen onze zoon 30 jaar werd gingen we naar Ameland, dus nu leek ons een ander eiland ook leuk, het werd Vlieland.

Op de eilanden kan je lekker uitwaaien en voel je je helemaal op vakantie. Ik had 3 duinhuisjes gehuurd vlakbij het strand. Onze dochter is een meisje dat van de zee en van het strand houdt dus beter kan niet.

Het was een heel geregel, ik heb het alleen niet als een surpriseparty kunnen houden, ik kan mijn mond slecht houden en onze dochter houdt niet zo van verrassingen dus daarom had ik het toch maar van te voren verteld. Zeker omdat ze veel in Mexico zit en ik niet de kans wilde lopen dat ze er net niet zou zijn.

Ik had van te voren besloten dat mijn ouders, Lesley en ik met de snelboot zouden gaan om alvast de boodschappen in huis te halen en de rest zou dan komen met de boot van 2 uur. Echter door het vreselijke ongeluk met de snelboot en water taxi 2 weken geleden bij Terschelling reed de snelboot niet, want dat was blijkbaar de zelfde snelboot als wij zouden hebben. Daardoor werd onze rit naar 9 uur in de morgen verplaatst. Lekker vroeg, we vertrokken al om 6 uur van huis omdat we eerst mijn ouders nog op moesten halen en toen naar Harlingen moesten rijden.

Het toeval wil dat mijn broer die in Denemarken woont ook een feestje van een vriend had op Vlieland, net in dat zelfde weekend. Hij en zijn vrouw zaten dus ook op de boot. Zo leuk om elkaar ook dit feest weekend te zien.

We kwamen om 10.30 al op het eiland aan. Behoorlijk vroeg, we kunnen pas aan het einde van de dag in het huisje maar het weer was gelukkig goed, de zon scheen en we liepen door het knusse dorpstraatje.

Op Vlieland mag je geen auto meenemen, maar gelukkig werd onze bagage naar het huisje gebracht. Het eiland is een stuk kleiner dan Ameland het is zo’n 12 km lang en maar 5 km breed, er is ook slechts 1 dorp op het eiland dat heet Oost Vlieland, het is super pittoresk. We begonnen met een kop koffie of warme chocomelk bij het knusse restaurantje Gestrand.

De vrouwen gingen daarna winkeltje in en winkeltje uit en de mannen zaten lekker op een bankje buiten voor de deur.

We hebben een soepje gegeten en een echt Vlielands biertje gedronken bij ’t Praethuys.

Daarna zijn we bij de Spar boodschappen gaan doen en deze worden ook bij het huisje bezorgd. We hadden van te voren taart besteld en deze haalden we op bij de bakker. De sleutels van de huisjes werden opgehaald en we stonden klaar bij de boot om de rest te ontvangen.

Toen ze aankwamen zaten tot onze schrik 3 meiden, de vriendinnen van onze dochter niet op de boot, ze hadden op 5 min na de boot gemist. Wat een dikke pech want de volgende gaat pas om 7 uur.

Maar gelukkig was de jarige jet wel aan boord en haar Finse vriendin ook, verder natuurlijk haar broer met zijn gezin en tante.

Het bleek een half uur lopen naar ons huisje toen we het precieze adres zagen, dus pakten we maar de bus, mijn vader kon zich niet heugen dat hij voor het laatst met de bus geweest was, dus dit was ook weer een ervaring voor hem.

De meesten van ons op 2 na waren voor het eerst op Vlieland, ons huisje lag helemaal aan de rand van het park Stortemelk, op de Ankerplaats.

Ik had ook een handdoeken lakenpakket geregeld, dus de bedjes moesten opgemaakt en de boodschappen over de huisjes verdeeld, iedereen was daar even druk mee en om 5 uur hadden we afgesproken voor een taartmomentje.

Luidkeels zongen we: Er is er 1 jarig hoera hoera, dat kun je wel zien dat ben jij

De 30 jaar kaarsjes op de echte Friesekoek taart werden uitgeblazen door Chey en iedereen kreeg een lekker stukje.

Oma las haar speech voor en werd beloont door haar kleindochter met een dikke knuffel.

We hadden een taxi laten komen om half 7 om ons naar het restaurant de Zeevaert te laten brengen voor een lekker diner.

Mijn broer en schoonzus waren ook van de partij deze avond.

De 3 laatkomers schoven aan om half 9, we zaten toen net aan het hoofdgerecht.

De Italiaanse ober was een beetje druk, de dames namen alleen een wijntje want die moesten natuurlijk 5 uur lang in Harlingen wachten en hadden daar al gegeten.

Het was een super gezellige avond en kleine Fallon stal van iedereen het hart.

Niet alleen aan onze tafel maar ook van de omliggende tafeltjes, met haar vrolijke bekkie was ze namelijk naar iedereen aan het zwaaien.

Thuis gekomen om 11 uur gingen we snel ons bedje in, iedereen was bekaf, het was een geslaagde eerste dag van dit verjaardagsweekend.