Nog geen maand weg uit Spanje en de pech heeft alweer toegeslagen. Het is balen wat er nu weer is gebeurd, maar wat kan je eraan doen, je kan dan zitten sikkeneuren maar gelukkig heb ik de gave dat ik niet bij de pakken neer ga zitten. Ik vind dan de kracht om altijd weer oplossingsgericht bezig te zijn.

Wat was er dit keer weer gebeurd, nu de zwembadpomp was een week nadat we weg waren ineens kapot gegaan, zomaar spontaan, de vierde al sinds we het huis hebben, snel heb ik geregeld dat er een nieuwe werd geplaatst.

Helaas was er een week later alweer een probleem, we kregen bericht dat het zwembad leeg is gelopen, de ring van het vat in het zwembadhok is ineens kapot gegaan geen idee wat er is gebeurd misschien iets met de druk of zal het wat anders zijn maar het is gebeurd dus het zal weer opgelost moeten worden.

Het is altijd lastig als je zelf niet ter plekke bent, je bent dan afhankelijk van daadkrachtige mensen ter plekke. Is het ene probleem opgelost dient het volgende probleem zich alweer aan, dat lijkt wel zich te herhalen. Maar we laten ons niet kisten hoor maar het kost wel veel energie elke keer weer om die teleurstelling te verwerken en het kost weer bakken met geld, een bodemloze put zeg ik regelmatig.

Er was ook al een tijdje een vochtplek in de gang, dat moet van het dak komen concludeerde we gelijk, er zal wel een pan scheef liggen, maar welke is dat dan. Zomaar even een laddertje tegen de muur zetten is ook geen optie met die hoogte. Dus moest er een stelling komen en de scheefligger moest opgespoord worden. De beste tijd om het dak op te gaan is oktober, net voor de mogelijke regen periode en de olijven pluk, want na oktober zijn er geen werklui meer te vinden, ze worden allemaal ingezet in de olijfboomgaarden.

De oude pannetjes liggen weer recht, her en der is er plastic eronder gedaan en hopelijk is het probleem nu opgelost.

Oktober was nog een zeer zonnige maand in het Zuiden van Spanje met nog steeds temperaturen van tegen de 30 graden. Te warm en droog eigenlijk, zelfs voor het binnenland van Spanje.

Ondertussen is het in Nederland ook nog erg warm, zeker voor de tijd van het jaar. Best zorgelijk die opwarming van de aarde. We genieten hier wel enorm van onze prachtige omgeving, onze familie en onze vrienden.

Vorige week werden Les en ik uitgenodigd door de ouders van het jongetje waar ik nu al bijna 2 jaar boekjes aan voorlees. We kregen een heerlijke Costa Ricaanse maaltijd. Zo fijn om zulke lieve mensen om ons heen te hebben.

Als er dan een tegenslag in Spanje is kunnen we prima relativeren want spullen zijn maar spullen, fijne mensen om je heen zijn veel belangrijker.