Tags

, , , , ,

Vandaag moeten we ons eens een keer gaan storten op de sleutel administratie, onze bos was een zooitje. Welke sleutel is nu van welke deur, de missie was het juiste labeltje erop en zorgen dat we een kopie hebben van elke sleutel. Het uitzoeken koste meer tijd dan we dachten. We hielden een paar sleutels over, geen idee waar die van zijn maar we zijn ook een sleutel kwijt en die is nog wel van onze slaapkamer, dus daar moeten we de volgende keer maar een nieuw slot voor kopen.

Na dit uitzoek klusje gingen we iets anders uitzoeken, wat is nu precies de bomensoort daar achter onze Pedroso berg.

De lokale boeren hebben hun passie voor de olijfbomen omgegooid en zijn in een ander boomavontuur gestapt. We kwamen dichtbij en zagen tot onze verrassing dat het de pistacheboom is geworden. Wat leuk!

Schijnbaar denken ze daar meer geld mee te kunnen verdienen. Het zijn prachtige bomen absoluut, maar na even onderzoek te plegen op internet zag ik dat het niet makkelijk is ze te telen.

Ik las dat ze 10 meter uit elkaar moeten staan en dat ze in het begin best veel water nodig hebben, als ze eenmaal goed zijn aangeslagen kunnen ze wel goed tegen een droog en warm klimaat, ze kunnen ook goed vorst verdragen. Tevens heb je zeker één mannetje nodig op 8 vrouwtjes. Ze geven pas na 10 jaar vruchten maar daarna gaat het als een speer en kunnen er wel 50 kilo noten van de boom gehaald worden, De bomen kunnen honderden jaren oud worden.

De oogt is in september, het is een bladverliezende boom en als de bladeren eraf zijn kun je ze het beste snoeien. De pistache noot is rijk aan antioxidanten, onverzadigde vetten, vitaminen, mineralen en vezels, wat een top boom.

We kwamen tot de conclusie dat de bomen er dus al een tijdje moeten staan, want ze geven al vruchten, het was ons nooit eerder opgevallen, maar ik vind het zo leuk dat ik nu ook een wens heb om er een paar op ons land te gaan planten.

Ik wilde na deze leuke ontdekking nog meer leuke dingen gaan doen vandaag, dus we reden naar Restaurant La Huella in Algerinejo voor een Argentijns/Spaans diner.

We zijn insta vrienden en Nicolas herkende ons en vond het leuk dat we er waren.

We hebben er wederom zalig gegeten, wat een top restaurant en alles zo mooi gepresenteerd.

We komen snel weer terug, nu helemaal want we kregen een klantenbindingskaartje met 5% korting op onze volgende rekening, echt super, dat doen ze goed daar.