Tags

, , , , , , ,

We hadden afgesproken met onze vrienden Rob en Ibolja. We kennen elkaar al vanaf 2010, als ik een foto uit die tijd opzoek schrik ik me rot en zie ik wat de jaren met me gedaan hebben. De dames wisselen wel eens van kapsel en zien er daardoor nu anders uit, de mannen zijn eigenlijk amper veranderd vind ik.

Elke keer wanneer we in Spanje zijn proberen we wel een keer af te spreken met elkaar, of in een restaurant of bij elkaar thuis.

Dit keer was het een etentje bij ons thuis. Ik had met mijn nieuwe tafelkleed de tafel mooi gedekt. Als voorgerecht koos ik voor een tomaten gerechtje. Er bestaan ongelofelijk veel tomaten soorten in de wereld wel meer dan 50. In Spanje kun je er een aantal hele lekkere kopen. Ik koos voor de Huevo de Toro, knoeperds van tomaten, deze zijn zo rood als de blos op je wangen. Weinig pitjes en zeer vlezig, een combi smaak van zoet en zuur. Ze komen uit de Guadalhorce-vallei.

De andere soort is de Kumato, de zwarte tomaat maar eigenlijk is het eerder een donkergroen tot paarsrode kleur, ze zijn flink stevig, vrij zoet, lekker sappig en komen uit Almeria.

Lekker in zijn puurheid, gewoon met een beetje zout, knoflook, peterselie en scheutje olijfolie uit onze eigen dorp.

Net zoals de Spanjaarden het zelf ook vaak eten. Gezond en echt heel erg smakelijk.

Het hoofgerecht bestond uit groene tagliatelle met kip, champignon, truffel roomsaus.

Toe een amandeltaartje. Een heerlijk mediterraan menu. Het was een gezellige avond, we hebben weer lekker bij gekletst.