Tags

Het is wel raak dit jaar met het warme weer in Spanje. Natuurlijk weet je dat het warmer is dan in Nederland, maar dat er in mei al een hittegolf was is wel vroeg en ook ongewoon. De tweede was begin juli en het hoogseizoen moest toen nog beginnen, dat gaat wat beloven vrees ik. Omdat ons zwembad vrij diep is is het ook wat kouder, dat is heerlijk voor een sprong om af te koelen en het is ook een must om te hebben in het zuiden van Spanje.

We hebben het 10 jaar zonder airco gedaan maar nu toch maar besloten om er 1 aan te schaffen voor de warmste kamer boven. Beneden zijn de temperaturen goed te doen en boven aan de andere kant van het huis is het dak beter geïsoleerd en daardoor ook koeler.

We hopen echter wel dat de gasten er goed mee omgaan en alleen aan zetten als een ventilator niet helpt om af te koelen en natuurlijk alleen aan doen als ze zelf in de kamer zijn. Het gas is in Nederland duur, in Spanje rijzen de prijzen de pan uit voor de elektra.

Ik merk aan mezelf dat zodra de temperaturen boven de 30 graden worden ik het al snel te warm vind en dan tussen de middag soms gewoon binnen ga zitten. Lekker lunchen in de koelte of misschien wel stiekem een siësta ga houden. Daarom is voor mij de beste tijd om hier te zijn in het voor en najaar. Daarom verhuren we ons huis ook alleen maar in de maanden juli en augustus en de rest van het jaar is het voor ons en de familie.