Tags

Toen we ruim 10 jaar geleden voor het eerst ons huis zagen op internet, viel het ons direct op dat er een groot bijgebouw schuin voor het huis lag.

Toen we het huis bezochten zagen we dat het het eerste gebouw is wat je ziet als je het terrein op komt rijden. Behoorlijk groot is het minimaal 15 meter.

Ooit was het een schuur voor de dieren dat was het toen het nog in handen was van Spaanse mensen, later toen een Engelsman het kocht heeft hij het omgebouwd tot een provisorische muziekstudio. Je ziet de structuur nog op de binnen muren, het is van dat geluidsabsorberende noppenschuim waar overheen gestukt is, het schuim dient vooral om de akoestiek te verbeteren en wordt veel in muziekruimtes gebruikt.

Er werden daar vroeger echte geluidsopnames gemaakt werd ons wel verteld maar deze vakantie toen we onze cd’s eens goed gingen doornemen zagen we bij het stapeltje, wat achtergelaten was door de vorige eigenaar Simon, een cd liggen die in onze studio is opgenomen hoe tof is dat.

Zie rechts in de hoek, de studio heette dus Lime Kiln Studios. Wat ook een soort kalkoven betekend in het Engels. La Calera zo heette het huis vroeger betekend ook kalkoven. (Wij hebben nu onze buitenplek ook zo genoemd omdat we dat heel toepasselijk vonden lees mijn blog van een paar dagen geleden.)

Simon speelt zelf niet mee in de band La Banda de los Ancient Britons maar het zijn zijn Engelse talige vrienden uit de buurt die erop staan. Ons huis heeft dus een echte muziek geschiedenis.

De muziek is trouwens niet om aan te horen maarja over smaak valt te twisten.