Tags

Er was nog maar een klein kluslijstje overgebleven. We moesten de achterkant van de zwembad muur nog schilderen en de 2 zijkanten hebben ook een achterwand die nog gedaan moest worden. Dit was een klusje voor s’morgens vroeg om 7 uur, later is het niet meer te doen met die volle zon erop. Alles is nu weer helemaal voorzien van een nieuw verflaagje.

Ook hebben we een vervroegde druivenpluk gedaan. Helaas niet om onze eigen huiswijn te maken maar om weg te gooien. In totaal hebben we er zo’n 8 emmers vanaf kunnen halen.

Een druivenstruik is heerlijk om schaduw te creëren en het ziet er ook nog eens leuk uit. Maar als de druiven rijp worden en gaan vallen wordt het een zooitje op het terras, tevens trekt het diertjes aan die van de druiven komen snoepen.

Wij vinden dat niet erg maar de gasten willen graag op het platteland zitten maar eigenlijk willen ze geen last hebben van de dieren die daar leven. Ik denk altijd het is hun gebied en wij mensen zijn er af en toe te gast. Maar helaas denkt niet iedereen zo.

Waar ik enorm van kan genieten zijn de zwaluwtjes die je volop ziet bij de hacienda. Zo leuk om die kwetterende beestjes op de elektriciteit kabels en stangen te zien zitten en vrolijk te horen fluiten om ze daarna een duikvlucht te zien nemen in het zwembad.

Wat houd ik toch van het platteland met alles wat er bij hoort.