Tags

Wat een hitte in Spanje zeg, je kan merken dat het klimaat veranderd, de temperaturen worden steeds hoger en het wordt steeds droger. Het is zo warm, tussen de middag zeker 35 graden, pff niet uit te houden voor mij, ik moet echt in de schaduw gaan zitten.

Ik had al gemerkt dat een rieten afdekking alleen niet genoeg is bij La Calera, waarschijnlijk heerlijk voor het voorjaar en najaar maar in de zomer echt te heet, dus mede daarom werden er kunststof dakpan platen gekocht die net echte oude pannetjes lijken.

Een ander voordeel is dat ook alles beter beschermd is bij een regenbuitje en je niet op stel en sprong je spullen naar binnen moet gaan halen.

Het bleek nog een behoorlijke klus, eerst moesten er weer 7 balken op, die moesten vastgeschroefd worden met dikke lange schroeven op de reeds bestaande balken en daarbovenop kwamen de platen die ook weer vast geschroefd moesten worden.

De platen zijn een rib uit ons lijf, we hadden er 20 nodig en dan de mankrachturen nog, best een duur dakje, maar dan heb je ook wat.

Je kunt nu met een gerust hart tussen de middag daar lekker in de schaduw een drankje drinken, een boek lezen of een siësta houden, bankje is groot genoeg om languit op te liggen.

Ons volgende projectje heb ik ook al in mijn hoofd, aan de andere kant van de oven wil ik een klein buiten keukentje/barretje maken, met koelkastje zodat je ook nog je eigen drankje kan pakken, hoe luxe wilt u het hebben, zeg het maar!

En dit is een de foto’s van hoe het eerst was, wat een verschil hé.