Tags

Onze mooie nieuwe buitenplekje heeft een naam nodig, dat praat ook wat makkelijker.

We hoefden niet lang na te denken over de naam, de pergola staat naast de authentieke kalkoven. In het Spaans noem je een kalkoven La Calera, tevens was dit de naam van het huis voordat wij het Hacienda la Suerte hadden genoemd. Dus hierbij hebben we de buitenplek omgedoopt tot la Calera.

Verder ging ik vandaag wat stekjes in mijn nieuwe potjes zetten. De yucca plant is een perfecte plant voor onze tuin. Onze planten krijgen weinig water, er is veel zon en de konijnen vreten alles op, daar zijn maar weinig planten tegen bestand. Het enige is dat ze wel moeten aanslaan en daarom hebben ze in het begin wat extra zorg nodig. We hebben daar nu 2 weken de tijd voor en de vraag is of dat genoeg is, daarna moeten ze het zelf doen. Het makkelijke is dat je gewoon een scheut kan afbreken van de plant en deze dan in de grond zetten en daarna elke dag wat water geven.

Lesley ging de nieuw gekochte potjes uit la Rambla aan de muur ophangen. Nu is de muur mooi opgevuld, in het midden de borden van de steden en verder 5 potjes aan elke kant. Gezellig hoor.

Na het gedane werk is het altijd lekker om een borreltje te drinken en tapas te eten bij restaurant Manolo in Salinas. Onze favoriete drankjes zijn, anijs likeur, wat gemaakt wordt in Rute een plaatsje hier dichtbij of een pacharan ( likeur op basis van anijs en sleedoornbessen) of een hierbas (kruiden likeur), alles con hielo (met ijs) natuurlijk en dat voor minder dan €3 per glas.