Tags

Wanneer je een authentiek wit Spaans dorpje wil bezoeken waar vrijwel geen toeristen te zien zijn moet je echt naar Iznajar gaan. Loop dan eerst even een rondje om de kerk.

Begin rechts en dan zie je gelijk het mooie blauwe potten straatje.

Je blijft daar foto’s maken, het is werkelijk prachtig om te zien en zo goed verzorgd allemaal.

Daarna loop je door en kun je eventueel een kijkje nemen bij de begraafplaats, totaal anders dan Nederland. Maar als je dat wilt overslaan loop je gelijk richting de kerk en daar zie je en mooi kunstwerkje van een woestijn tuintje liggen.

Er zit ook een klein winkeltje La Loza waar je ijsjes en wat souvenirs kan kopen.

Aan de overkant is een klein museumpje.

Er staat daar een maquette van een cortijo, een Spaanse boerderij. Ik vond het geweldig om te zien en zo goed in detail, vooral aan de achterkant kun je goed zien hoe Spaanse huizen gebouwd zijn, ik herken er heel veel van want ook zo is ons huis gebouwd.

Toen we weer verder liepen keken we over de rand en genoten we van het prachtige uitzicht, alleen schrik je van het meer waar bijna geen water meer in zit.

Deze onderstaande foto is ruim 10 jaar geleden gemaakt wat een verschil hé met de foto hier boven, die waterstand is zo laag niet normaal meer.

Als je het kerkje bijna rond bent zie je nog meer leuke pleintjes en nog een museum.

In de smalle straatjes die het dorpje rijk is vind je nog diverse andere leuke plekjes en pleintjes, het is een genot om er door heen te slenteren. Ook al is het een piep klein dorpje, ik ben er trots op dat ze hier ook aandacht besteden aan de Lgtbi+.

Na de wandeling raad ik je aan bij Taska Lucia heerlijke tapas te gaan eten, Spaanser vind je het niet.

Ze hebben zelfs een tapa met mijn naam op de kaart en die moest natuurlijk geproefd worden. Vis met ei en asperges.

Je kunt je in Iznajar de hele dag vermaken want na een bezoek aan het centrumpje, kun je doorrijden naar het meer met strandje.

Daar kun je een lekkere duik nemen of je maakt een leuk boottochtje. Wij hebben dat nu weer voor een andere keer bewaard.