Tags

Als je de mooie zonnige foto’s altijd ziet van ons huis denk je natuurlijk wat boffen die mensen toch met dat mooie huis.

Gelijk hebben jullie maar wat een werk is het toch om het er zo uit te laten zien, elke keer als we hier zijn moeten we aan de bak. Dat noem je gewoon jaarlijks onderhoud. Verder doen we ook vaak aan verbeteringen en daar zijn we dan ook wel even mee bezig, maar dat is een eigen keuze en wij vinden het ook heel veel voldoening geven als ons huis steeds mooier wordt maar helaas hebben we ook regelmatig te maken met onverwachtse niet zulke fijne zaken.

Dat is de schaduwkant, voor de zoveelste keer ontdekten we weer een waterlek in de grond. De leidingen liggen namelijk allemaal onder de grond en vanaf ons waterhuisje (die achter de zwembad muur ligt), naar ons huis toe is zeker zo’n 150 meter. Wat vaak stuk gaat zijn de koppelingen en deze vervangen we tegenwoordig door metaal, dat gaat wat langer mee dan kunststof. Een waterplek in de grond herken je omdat daar wespen zitten bij de grond en als je dan goed kijkt en wat water ziet liggen dan weet je genoeg en houd dan je hart maar vast. Kunnen we er goed bij komen, is het alleen de koppeling of is het de hele slang, is het op 1 plek of op meerdere plekken, er gaat dan van alles door je hoofd heen. We hebben al van alles meegemaakt. Er zijn ook geen situatie tekeningen ofzo zodat je precies kan zien hoe de leidingen lopen.

Dit keer hakten we in de grond en was het euvel al snel ontdekt, pff gelukkig alleen een koppeling dit keer.

Maar het volgende probleem dienden zich alweer aan, het stonk in 1 badkamer naar putje. Wij gootsteen ontstopper kopen, maar dat is commerciële onzin zei onze klusjesman. We moesten dus opzoek naar de oorzaak, waar kwam nu de geur vandaan, wc, wasbak, bidet of bad, wij met onze neus boven het afvoerputje want je wilt natuurlijk wel het juiste muurtje afbreken.

We gokten op het toilet en ja hoor een piep klein gaatje in de buis was het probleem, een nieuwe buis erin gezet en het probleem is opgelost zou je zeggen, maar omdat alles natuurlijk is weggebroken moet het weer opnieuw opgebouwd worden en de werkmannen hebben het druk dus dat duurt nog wel effe voordat dat ook weer netjes is en wij zelf hebben er ook geen tijd meer voor.

Het andere probleem wat ontstond was dat de vaatwasser een foutmelding gaf en wij kregen het niet opgelost. Deze hebben we 2 jaar geleden gekocht. Ik heb de bon in Nederland liggen en hoop dat er nog garantie op zit, het zal er om hangen.

Zo is er altijd wat, maar we laten ons niet gek maken.