Inmiddels hebben we al vele leuke restaurants uitgeprobeerd in de omgeving maar we wisten niet dat er ook een uitstekende Japanner bij is gekomen. Het is altijd fijn om tips te ontvangen van mede vakantiehuis of B&B eigenaren, zo houdt je elkaar op de hoogte. Deze gekregen tip gingen we graag onderzoeken en daarvoor togen we naar Loja een plaatsje 20 minuten bij ons vandaan.

Het historisch centrum van Loja is best de moeite waard zeggen ze, echter wij zijn daar specifiek nog nooit geweest maar we gaan dat zeker ook een keer bekijken in een periode dat het minder warm is. Maar inmiddels hebben we wel al een aantal leuke restaurants in Loja ondekt. Flati is absoluut een goed restaurant en de pizzeria Atracon is ook een blijvertje. Nu dus op Japanse ontdekkingstocht.

Het restaurant is onderdeel van Hotel El Mirador. Toen we aan kwamen lopen waren we direct enthousiast.

Allemaal leuke lampionnetjes boven je hoofd op het terras buiten en je hebt een prachtig uitzicht over het stadje en op de bergen.

Wanneer het donker wordt ziet het er nog leuker uit met al die rode lampjes boven je hoofd en de fontein is ook mooi verlicht.

De glazen loop brug is een leuk plekje om foto’s te maken, op het moment dat wij er waren was er een bruiloft in het hotel en we zaten eerste rij van de fotoshoot van de bruid en bruidegom.

Maar nu het eten, we kozen voor het chef menu €62 voor 2 personen.

Ik kan niet anders zeggen: Alle gerechtjes waren verrukkelijk, alles was heel smakelijk en van hoge kwaliteit.

We gaan hier zeker terug komen, het was alleen niet zo druk en dat vind ik altijd jammer, niet per se voor ons zelf, maar ik hoop dan dat ze het wel gaan redden want ik vind het echt een aanwinst voor de omgeving en het zou zonde zijn als het door gebrek aan belangstelling stopt. Ik zou dus zeggen: Vamos a Mokuren.