We hadden mijn ouders uitgezwaaid en de zelfde dag kwam schoonzus Elvira, ze was helemaal happy om weer op de hacienda te zijn.

Wij zijn ook content met haar bezoek want met haar zonnige karakter is het altijd gezellig om haar erbij te hebben en zij is ook een grote hulp voor ons want zij steekt altijd wel de handjes uit de mouwen. Helaas is een bezoek voor de zomer hier nooit een totale zit en lig vakantie, er zijn genoeg dingen te doen altijd. We proberen een uurtje voor het ontbijt te werken van 9 tot 10 en na het ontbijt nog 3 uurtjes en dan schluss! Dat proberen we tenminste want soms pakken we toch aan einde van de dag ook nog wel een uurtje. Het klusje voor Lesley wat mijn vader had overgehouden was de elektra draad in de grond te stoppen en daarna de lampjes vast te metselen in het laatste stukje van de muur zodat er s’avonds een lange verlichte weg naar de buitenplek te zien zou zijn.

Dat bleek een behoorlijk uitdaging te zijn, je komt niet zomaar in die keiharde grond vol rotsen en stenen. Dat hakken moet echt met tussenpozen gebeuren, de zweetdruppels liepen over zijn voorhoofd met die warmte, inmiddels was het al 33 graden.

Elvira en ik waren begonnen aan de enorme onkruid klus rondom de buitenplek. Uiteindelijk koste ons dat een uurtje of 12 pp wat we verdeeld hebben over meerdere dagen.

Ik ben helemaal blij want wat is het leuk om iemand over het verlichte pad naar onze buitenplek te zien lopen. Ik had de afgelopen dagen mijn best gedaan om de inrichting van de buitenplek zo leuk mogelijk te maken en ik moet zeggen, ik ben zeer tevreden!