Omdat we slechts een paar dagen samen zijn met mijn ouders en dochter wilde ik iets leuks gaan doen op maandag 20 juni. In maart hadden wij zo heerlijk gegeten in een oud klooster wat omgetoverd is tot een hotel, het ligt aan de uitlopers van het gebergte El Torcal in Antequera. Het leek me leuk om daar vandaag lekker te gaan lunchen. Het plekje is prachtig en de kaart is top alleen dit keer was het bezoek een teleurstelling, het was veel te warm binnen, er was geen goede koeling binnen, buiten was het terras niet gedekt en stonden er geen parasols tevens waren ze nog bezig met het afbreken van een feestje van het weekend ervoor wat het rommelig maakte. Ze probeerden wel behulpzaam te zijn en ons naar een restaurant in de kelder te leiden waar het koeler was, maar daar was het ongezellig en een deel van de tafels waren ook niet gedekt en er zat verder ook niemand. Daarom besloten we maar na alleen wat foto’s gemaakt te hebben van de mooie bogen binnen om in Antequera zelf een ander restaurant uit te gaan zoeken.

Er zitten genoeg leuke tentjes in Antequera maar doordat er weg opbrekingen waren reden we elke keer verkeerd en de toegangspoort van het stadje zag ik diverse keren voorbij komen.

We waren het zat en besloten de auto direct ergens neer te zetten en lopend verder te gaan. Zonder dat we er erg in hadden stonden we voor de stierenvechters arena, oh ja daar zit ook een restaurant in wist ik me te herinneren.

Ik had over de keuken niet zoveel goede verhalen gehoord maar je moet iets soms ook zelf ervaren om er wat van te kunnen zeggen en we hadden gewoon zin een een koud drankje.

We waren verrast door de leuke inrichting. Het restaurant liep in een rondje en zag er verzorgd uit.

We hebben ook nog even een kijkje genomen in de arena. Ik haat het wat daar gebeurd maar het is wel een mooi gebouw.

De kaart is niet bijzonder maar een salade is altijd goed, samen met berenjenas en kroketjes allemaal compartir, lekker hoor dat het heel normaal is in Spanje dat je alles kan delen en niemand daar vreemd van opkijkt.

We hebben daar heerlijk gezeten en met elkaar is alles altijd gezellig.

Om deze dag nog leuker af te sluiten zijn we naar de zonnebloem velden gereden net buiten het stadje onderweg naar ons huis toe. Zo vrolijk word je daar van, al die mooie bloemen kopjes wijzend in richting van de zon. De dames deden gelijk een fotoshoot en dat leverde prachtige plaatjes op.