Ik leef het leven, ik probeer zoveel mogelijk te genieten van alles. Zeker als je hoort dat mensen je ontvallen, juist dan ben je je er weer zeer bewust van. Pluk de dag, doe het nu stel niet uit, geniet van elke dag, zijn woorden die dan in je op komen.

De reden dat ik minder ben gaan werken is om meer quality time te hebben met mijn kleindochter en hoe mooi is dat om bewust te genieten van haar ontwikkeling en haar heerlijk om me heen te hebben en op maandag en dinsdag leuke dingen te doen saampjes.

Maar nog steeds werk ik best veel, 36 uur, maar dat doe ik ook met een reden. Natuurlijk omdat het voldoening geeft en ik het nog steeds leuk vind om in de informatiebeveiliging te werken in een leuk team, ik krijg ook voor mijn inzet waardering van mijn collega’s en dat is altijd fijn, maar het is ook prettig om goed geld te verdienen om de dingen te doen die ik leuk vind, (tweede huis in Spanje bv) of om te sparen voor toekomstige dromen.

Mijn allergrootste droom is misschien wel helemaal niet reëel. Het allerliefst zie ik ons in Spanje wonen op de hacienda samen met de familie als 1 grote commune, samen leven, samen voor elkaar zorgen, midden in de natuur, eigen kippen, eigen geitjes en een groenten tuintje. Heerlijk lijkt me dat, veel buiten zijn met iedereen om je heen die je lief is.

Ons huis is er groot genoeg voor, de studio moet dan wel even verbouwd worden in 2 of 3 appartementen. Het zou kunnen maarja ik ben bang dat niet iedereen de zelfde dromen heeft als ik.

Onze dochter die inmiddels verkocht is aan Mexico en daar veel geniet, zal ik haar kunnen overtuigen om in Spanje te gaan wonen, terwijl het daar in Mexico ook zo prachtig is en ze daar misschien wel wil gaan wonen ?

Onze zoon die hier zijn gezinnetje heeft, zal hij het Spaanse leven zien zitten? Misschien als we een tennisbaan of paddelbaan en een buitengym maken?

Mijn man kan hij zijn Amsterdam loslaten, misschien als er ook familie van zijn kant meekomt?

Mijn ouders zullen zij zo’n stap durven maken, nog verder af van Denemarken waar mijn broer woont, maarja vliegen is misschien wel beter dan elke keer dat stuk te rijden wat ze nu doen?

We zullen het gaan zien.

Maar als niet iedereen de zelfde toekomst ziet zoals ik en mijn droom dus niet uitkomt ga ik gewoon verder fantaseren en zie ik mezelf over 4 jaar als ik dan vervroegd stop met werken, wel elk kwartaal in een ander land wonen ofzo. Zo kan ik dan intens blijven genieten van alles wat ik leuk vind.

Ik zou niet zonder dromen kunnen. Geen beslissing is voor altijd, niks is namelijk veranderlijker dan een mens, ik zal mezelf altijd blijven uitdagen om nieuwe dingen te ontdekken en te doen. We zien wel wat de toekomst ons brengt, ondertussen geniet ik van elke dag opstaan en leef ik mijn leven zo goed en prettig als ik kan.