Mijn broer is 50 jaar geworden, hij is 6 jaar later dan ik geboren dus een stukje jonger, dus eigenlijk een broertje. Maar inmiddels echt wel bewezen totaal niet onder te doen voor zijn zus. Een prachtig bedrijf opgebouwd in Denemarken op een domein van ruim 3 hectare.

Ze verhuren 5 appartementen en je kunt ook met de camper aankomen voor een paar nachtjes.

Afgelopen weekend gingen we op weg naar Jutland, een rit van 9 uur, om Ramon zijn feest weekend bij te wonen.

Behalve ons gezin was ook de familie van Esther er en een nog paar vrienden uit Nederland. Mijn ouders waren er al een week en zij sliepen dit weekend in de caravan en wij in het ruime 6 persoons appartement.

Kleine Fallon was voor het eerst in het buitenland en het vrolijke moppie stal de harten van iedereen met haar geweldige lach.

We begonnen vrijdag met een BBQ in de tent. De volgende morgen ontbijten met ons eigen clubje in ons appartement en daarna lekker Esbjerg ontdekken. Verrassend leuk plaatsje met veel winkels en met een hele leuke food hal in een oude bioscoop.

Om 5 uur werden we verwacht in een zaaltje bij Ramon zijn werk, ja onze bezige bij werkt ook nog 4 dagen in de week als kok.

Er stonden lange tafels waar we konden aanschuiven en ook Nederlandse/Deense vrienden waren van de partij. Dat zijn voornamelijk Nederlandse boeren die nu een veebedrijf runnen of gerund hebben in Denemarken. Mijn broer heeft ook gewerkt in Denemarken bij een boeren bedrijf en de koeien gemolken dus hij kent het wereldje goed. Tijdens het Deense buffet speelde er een geweldige gitarist en na het eten werd er nog een quiz gedaan en iedereen lag dubbel van het lachen want Ramon en Esther moesten de vragen stellen met een kurk in hun mond, echt hilarisch.

Nog voor 12 haakten wij af maar het feestgedruis ging nog even door met een karaoke. Daarom was het paasontbijt buffet pas om 11 uur de volgende dag.

Ramon zag er nog verrassend fris uit, wat een energie heeft hij zeg, echt leuk om te zien hoe hij zat te genieten en alles nog aan het regelen was.

Esther had iedereen gevraagd een stukje te schrijven en zij had al deze stukjes in een tijdschrift gezet en dit werd Ramon aangeboden.

We moesten allemaal een T-shirt aan met uitspraken of herinneringen aan Ramon.

Trek eens aan mijn vinger stond zelfs op 3 t shirts haha. Bij Jai, bij Mart en bij het kleine neefje van Mart. Die uitspraak maakte dus indruk.

Het was heerlijk weer, 13 graden en volop zon, geen wind, echt een super lente dag. Jai ging zelfs nog in de hottub.

Iedereen was een beetje gaar en dan is het heerlijk om lekker te relaxen in de tuin.

Genoeg diertjes te bekijken, duiven, hondjes, kippen, schapen en lammetjes en veel ruimte om te spelen, een boomhut, een trampoline, schommel en een glijbaan.

Die avond gingen we weer aan de BBQ. Na het ontbijt de volgende dag gingen we weer naar huis en dat was een rit van 3x in de file staan en na 10 uur rijden kwamen we pas thuis. Het was een super weekend op een heerlijke plek. Tak Ramon, Esther, Mart, Jake en Suus voor jullie goede zorgen. Ramon zijn verjaardags feest vergeten we niet zo snel meer.