Van de zwembadwinkel kwam de baas himself langs om de situatie van het zwembad te bekijken. Hij keek naar de losse tegeltjes en zei dat de bovenste rand eruit gehaald moest worden en dat er dan nieuwe tegels in geplakt moesten worden, maar niet alleen de bovenste rand is los zeiden we, moeten we dan niet alles eruit halen en opnieuw laten betegelen?

Wij met ons grote mond ook want ineens zagen we de beste man omschakelen, hij ging ineens heel serieus door met meten en grondig inspecteren. We moesten de volgende dag maar even langs komen op de zaak want daar heeft hij een medewerker lopen die heel goed Engels spreekt en hij kon ons dan wel uitleggen wat zijn bevindingen allemaal waren en wat de kosten zouden zijn.

Later kwamen we erachter dat wij dit natuurlijk helemaal verkeerd aangepakt hadden, we hadden helemaal niet moeten beginnen met wat wij dachten want die man rook natuurlijk centjes toen wij het hadden over de hele boel eruit halen want het peseta teken verscheen in zijn ogen.

Toen we de volgende dag kwamen lag er een offerte op ons te wachten waar je u tegen zegt, die offerte begon vanaf 11000 euro en met wat verschillende opties erbij zouden we rond 16000 euro uitkomen.

Ik schrok me werkelijk rot, dat wordt vele krantenwijkjes erbij nemen. Ik had blijkbaar geen flauw idee van de werkelijke kosten, ik zat namelijk eerder te denken aan een bedrag van minder dan de helft en dat vond ik eigenlijk al te duur.

Over een gewone renovatie werd helemaal niet meer gesproken, als juiste zet voor het zwembad plan werd dit geprobeerd te verkopen, maar werd er wel bij gezegd de keus is aan jullie. We probeerden nog wel te vragen of het wellicht goedkoper zou zijn als we het met liner zouden bekleden en dan 2 opties 1. de prijs incl het eerst weghalen van de oude tegels en optie 2. de prijs wanneer we over de oude tegels heen die liner zouden laten plakken.

Maar nee hoor dat was zeker niet goedkoper helaas. Dit verhaal is natuurlijk een dikke vette no go voor ons.

We hebben nu besloten om het eenvoudiger aan te pakken, de hogedrukspuit wordt dan gebruikt om alles goed schoon te maken en alles wat los is weer vast te plakken met nieuwe tegels en alles opnieuw te laten voegen, aangezien dit ook wel een werkje is voor 2 man een volle week zal dit ook nog wel een aardige duit gaan kosten maar dat bedrag is toch een stuk meer geschikt voor onze portemonnee dan de andere opties. Nadat we dat besloten hadden konden we gaan beginnen met het leeg halen van het zwembad en daar is de dompelpomp in combinatie met het openzetten van de waste een goede methode voor.

Gelukkig hadden we s’avonds toch nog wat leuks op het programma staan, een etentje met Rob en Ibolja wederom bij een nieuw restaurantje voor ons. In Iznajar heeft een Engels/Frans stel restaurant La Cocina geopend, heel gedurfd tijdens de corona tijd. Ze zijn alleen vrijdag, zaterdag en zondag open maar niet alleen om te eten maar ook om eten af te halen.

We werden aangenaam verrast door de heerlijke maaltijden en weer eens wat anders dan het Spaanse eten.

Vijdag altijd visdag

Maar als je een pizza of een broodje kebab wil kan dat ook.

Ik koos dit keer voor lekkere viskoekjes en een gamba curry en ik kan je vertellen dat ik het zalig vond. Dit is een blijvertje.

Wat we opmerkten is dat er een schilderij in het restaurant hing wat lijkt op de situatie nu hier in Andalusië, gekleurde regen uit de lucht haha.