Nadat we het zeil van het zwembad afgehaald hadden zagen we dat ondanks de bescherming er toch Sahara zand in het water terecht was gekomen. Het zag er behoorlijk vies uit. We moeten een plan de campagne gaan bedenken. Gaan we het in ere proberen te herstellen en er een zooi chemicaliën ingooien, bv flocculant dat wordt gebruikt om het water te zuiveren, dat wil zeggen om het transparanter te maken en de troebelheid te elimineren. Of gaan we het bad leeg laten lopen en nu de renovatie starten van het zwembad. Na 10 jaar is dat eigenlijk wel nodig, heel veel tegeltjes gaan los zitten of zijn zelfs al helemaal verdwenen, de voegjes zijn ook niet allemaal meer aanwezig en dat moet ook aangepakt worden.

We besloten om een afspraak te gaan maken met de zwembad winkel in Antequera. We hebben inmiddels besproken dat er iemand langs komt van de week om de boel te komen bekijken. Ben reuze benieuwd, dit gaat ons denk ik wel een paar duiten kosten.

We hadden tussen de middag afgesproken bij Manolo om een menu del dia te eten met Bernadette en Patrick van de mooie B&B Cortijo la Haza om even gezellig bij te kletsen. Hoe hebben zij de Calima ervaren en wat een toestand in de wereld hé. Ze vertelde dat ze bij Manolo ook solidair waren, de ensaladilla Russa hadden ze omgedoopt in de ensaladilla Ucraniana, echt een goede zet van ze.

Wat super toevallig is is dat we allebei kaartjes hebben voor het concert van onze favoriete zangeres Beth Hart in november in Amsterdam. Super leuk dan gaan we elkaar ook in Nederland zien, er staat altijd een bedje klaar bij ons voor ze vertelden we ze.