De wifi is al enige tijd dramatisch bij onze Hacienda. Tien jaar geleden zijn we met Vodafone in zee gegaan, toentertijd was het overal in het buitenland niet zo best, maar de digitale wereld heeft zo’n vlucht genomen dat we nu eigenlijk iets beters moeten gaan zoeken, een snelheid die meer bij deze tijd past. Nu we allemaal massaal het thuiswerken ontdekt hebben biedt dat voor ons ook meer mogelijkheden, thuiswerken vanaf ons huis in Spanje klinkt echt als ideaal, maar dan moet je natuurlijk wel goed internet hebben. We zijn eens rond gaan vragen bij mensen in de buurt wat zij allemaal gebruiken, haha daar schoten we ook niet veel mee op want iedereen had een andere oplossing. Je hebt te maken met een bergachtig gebied dus het is echt afhankelijk van waar je huis ligt en met welke mast je dan verbinding kan maken. Maar we hadden uiteindelijk een naam bemachtigt van iemand die ons wellicht kon helpen. Victor uit Tapia.

Wat blijkt Victor vertelde dat er schijnbaar naast ons huis een waterreservoir zit voor de watervoorziening van ons dorp. De technici die daar soms werken moeten een goed internet bereik hebben, dus als alles klopt schijnen we dus super goed contact te kunnen maken vanaf ons huis via een antenne met de mast van Movistar. Het contract is inmiddels afgesloten voor onbeperkt internet voor een goede prijs, en nu maar hopen dat het niet een mooi verkooppraatje is geweest, over 2 weken gaan ze het installeren en dan zullen we het gaan ervaren. Jippie, ik kijk er nu al naar uit om vaker vanuit Spanje te kunnen gaan werken!

Nu een dagje naar Malaga om inkopen te doen, we begonnen bij Plaza Major waar een Vodafone winkel zit, we gaan alvast ons oude contract op zeggen dachten we optimistisch, maar nee hoor zo werkt dat in Spanje niet, opzeggen kan alleen telefonisch, niet in de winkel en niet via internet. Maar we spreken geen Spaans probeerden we nog, kun je ons niet helpen, nee hoor via dit telefoonnummer kun je opzeggen en ze spreken Engels. Uiteindelijk bleek dat bellen een drama want je begint met een bandje alleen in het Spaans en dat werd een behoorlijke uitdaging om door het menu heen te komen, na diverse keren iemand aan de telefoon te hebben gekregen die totaal geen Engels sprak en gewoon de verbinding daardoor verbrak hadden we uiteindelijk na een uur een Engels sprekende mevrouw te pakken en we denken dat het nu gelukt is om het op te zeggen, we zullen het zien op onze bankrekening aan het einde van de maand.

Bij Plaza major is een hoop bijgebouwd, allemaal mooie designers outlet winkels, leuk om door heen te lopen maar aan mij niet besteed. Ik bleef hangen bij de Spaanse Prenatal en had een aantal leuke kleertjes voor Fallon gescoord en een leuk speeltje voor als ze voor het eerst op Hacienda la Suerte is.

Helaas was de hogedrukspuit bij de media markt uitverkocht en verder ook bij alle andere bouwmarkten, iedereen in Andalusië is aan de schoonmaak. Omdat onze badkamer geisers het niet goed doen besloten we voor 2 badkamers een nieuwe geiser aan te schaffen, een model zonder batterij. Hoop dat dan onze eeuwige problemen met die krengen verleden tijd zijn. Duur grapje.

De hogedrukspuit is nu via internet besteld want zonder kunnen we echt niet als we het nog voor het einde van de week schoon willen krijgen. We kozen er één van 1800 watt en 135 bar, daar gaat het wel mee lukken. De echte grote merken zijn voorlopig niet op voorraad dus daarom maar een B merk, dan hebben we tenminste toch wat.