Wanneer er zoveel te doen is weet je gewoon niet waar je allemaal moet beginnen. We besloten eerst om af te maken waar we aan begonnen waren, het wegslepen van de olijftakken onder de bomen vandaan. Ik ben zo trots op onze olijfboomgaard nu, wat ziet het er mooi verzorgd uit.

Er staan 60 gezonde mooi gesnoeide bomen die vanaf nu elk jaar meer vruchten zullen gaan geven, in de oude staat gaven ze ongeveer 12 kilo per boom en dat gaat alleen maar meer worden, een gezonde boom geeft gemiddeld tussen de 25 a 30 kilo. Om 1 liter olijfolie persen heb je ongeveer 5 kilo nodig. Wie weet gaan we over een aantal jaar wel onze eigen flesjes aceite de oliva Hacienda la Suerte verkopen. Nu we alle los liggende takken verzameld hebben moeten we wachten op een droge dag om het te gaan verbranden.

De volgende klus werd: Al het vieze water van het doek van het zwembad af krijgen. De dompelpomp hadden we er een paar uur ingehangen om het water via de tuinslang weg te laten lopen zo de tuin in, maar op een gegeven moment komt daar geen water meer uit en werd het met emmertjes hozen en op het laatst met de trekker alles naar de kant trekken en daarna met de stoffer en blik de modder eruit schrapen.

Het doek laten we nog even liggen, eerst maar even de weersvoorspelling afwachten en duimen dat er niet nog een oranje bui komt. Alle bordjes hadden we van de muur gehaald en toen zijn we begonnen met schrobben om het daarna af te spoelen met de tuinslang. We kregen er nu wel een beetje vuil af maar dat handgedoe was best intensief, met een hogedruk spuit zal het sneller gaan. Maandag maar even naar Malaga rijden om deze te gaan aanschaffen.

Ondertussen zijn er door Paco 3 badkamers nagekeken en we hebben we weer warm water. Hoera! Na een heerlijke warme douche gingen we s’avonds ons zalig laten verwennen bij restaurant la Paloma.

We hadden namelijk geen puf meer om zelf te gaan koken.