Onze kleindochter komt volgende maand voor het eerst naar Spanje samen met haar ouders en ik gun hun heerlijke dagen zonder zorgen maar als het er zo vies uit ziet is dat natuurlijk niet fijn. Daarom willen we het allemaal zo snel mogelijk weer allemaal in orde maken.

Natuurlijk weten we dat er altijd wat gedaan moet worden na de winter, een relax vakantie heb je nooit maar dit keer gaat het meer lijken op een pittige werk vakantie.

Iedereen raadt ons aan om toch nog even te wachten met schoonmaken, er wordt nog veel meer regen verwacht en ze weten niet of er nog een derde Calima komt. Oh mijn god ik hoop het toch echt niet. Ons wilde Hacienda katje maakt zich niet druk, hij schuilt gewoon onder de tafel.

Ik denk altijd als het tegen zit, het is vast een test voor ons, hoe stress bestendig zijn we. Maar ook hoe verwent zijn we nu eigenlijk om ons daar zo van slag van te laten maken, ik verzet me daar heftig tegen, niet zeuren maar door gaan spreek ik mezelf dan toe er zijn vele mensen in de wereld die het echt slecht hebben. Dit is slechts een ongemak.

Maar helaas hadden we deze vakantie nog een paar tegenvallertjes. De man die de pellet kachel in de keuken zou komen maken heeft corona dus kan voorlopig niet komen. De gesnoeide takken wegslepen zal zeker 2 dagen gaan duren en dat moeten we doen in de stromende regen want het valt met bakken uit de lucht. Daarna gaat het verbranden van de takken ook zeker nog 1 dag duren. Maar lekker een warme douche nemen na doorweekt te zijn van het buiten werken bleek ook niet te kunnen want hoe raar dan ook alle 4 de geisers doen het ineens niet meer. Batterij gecheckt, nieuwe gasfles, maar niks hoor.

Maar we laten ons niet gek maken, ouderwets een keteltje warm water gekookt en in een emmer gedaan gemengd met koud water en daarna ons met een washandje gewassen gedoopt in het warme water en afgespoeld door middel van de emmer over ons heen te gooien. Kamperen in ons eigen huis. Prima te doen hoor en zo worden we ook schoon.

Nu tijd voor een wijntje bij de openhaard en s’avonds lekker tapas eten bij Manolo dat is altijd goed en nu moeten we maar een plan maken hoe we alles gaan aanpakken.