Tags

,

In 2008 toen we voor het eerst in Andalusië kwamen, werden we verrast door de schoonheid van het landschap, de prachtige steden en de schattige witte dorpjes. We kenden de door veel toeristen bezochte Costa del Sol natuurlijk wel maar dat trok ons niet echt. Rij je echter een stukje het binnenland in dan zit je in een compleet andere wereld en daar bleek het vele malen mooier dan we dachten. Een vriendin van mij die de prachtige koningssteden al reeds had bezocht zei me deze beslist eens te gaan bekijken toen ze hoorde dat we geïnteresseerd waren om een huis in Spanje te gaan kopen. Het klopt, ik was geïmponeerd door het binnenland van Andalusië en wist het zeker hier wil ik een huis kopen.

We zijn overigens ook langs de Costa Blanca gaan kijken en daar ook het binnenland ingedoken maar wij vonden dat het daar toch te druk was met toeristen. Natuurlijk is dat ook zo bij de Costa del Sol en ook daar zit het een stukje het binnenland in helemaal vol met niet Spanjaarden maar rij maar eens 45 minuten van de kust af en je zit in het echte Spanje zeggen we altijd.

We waren begonnen met korte overnachtingen in rural gelegen B&B’s om zo een indruk te krijgen van de omgeving en heel belangrijk ook de verhalen te horen van de mensen die er woonden.

Daarna zijn we met een makelaar op pad gegaan. We hebben gekeken bij bouwvallen en redelijk klaar huizen waaraan alleen wat gemoderniseerd moest worden.

Het eerste huis waar we op vielen ligt in Villanueva Rosario en stond helemaal niet te koop maar we droomden ervan dit te kunnen kopen en af te maken.

een hopeloos geval was het, via de gemeente hebben we geprobeerd te achterhalen wie de eigenaar was en of hij het wilde verkopen maar we kwamen er maar niet achter en anno 2022 staat het er nog steeds zo bij.

Toen we uiteindelijk wisten dat we tussen de olijfboomgaarden wilden gaan zitten zagen we dit huis,

maar dat was echt een te grote klus voor ons en hoewel dit niet zo duur was,

de bank geeft je geen hypotheek om dit af te bouwen, dan moet je dus zelf een grote buidel geld mee nemen. Toch maar verder zoeken dan.

Uiteindelijk kwamen we aan bij ons huidige huis, de entree was nog niet echt fraai maar we zagen potentie.

Het huis zelf zagen we helemaal zitten, daar was echt iets moois van te maken, we zagen direct de charme van deze boerderij van ruim 100 jaar oud, daar konden we wel wat mee.

Het zwembad wat toen een jaar of 8 maar oud was was zeer slecht onderhouden, zal ook een grote klus gaan worden maar toch iets minder werk dan bij het vorige huis waar we op vielen dachten we.

Wat zijn we blij dat we dit gekocht hebben 10 jaar geleden, we hebben inmiddels vele klusjes gedaan en het is allemaal zo prachtig geworden. Wij zijn nog steeds super happy met deze aankoop.